Vacature | Projectleider Leren bij CNV Jongeren (28 – 32 uur)

Zijn gelijke kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt prioriteit nummer één voor jou? Vind jij ook dat iedereen het verdient om te kunnen blijven groeien en ontwikkelen? Werk jij aan oplossingen voor de uitdagingen van studenten, stagiaires en scholieren in het onderwijs, en de overstap naar het werkende leven? Wil jij met je werk de stem van jongeren versterken? En ben jij ook degene die alle touwtjes graag in handen heeft? Dan ben jij de projectleider die we zoeken! Reageer vóór maandag 8 april 2024 op deze functie.

Dit ben jij

Als projectleider binnen een jongerenvakbond weet je welke uitdagingen jongeren tegenkomen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Je signaleert problemen, denkt na over oplossingen, komt met toffe projectideeën én ontwikkelt een eigen visie. Analytisch en strategisch ben je dus sterk. Daarnaast maak je dossiers snel eigen en kan je goed het overzicht bewaren. Met deze kwaliteiten ben jij voor je collega’s in het projectteam én voor externe samenwerkingspartijen onmisbaar. Je positieve en gedreven instelling helpen je om samen met hen de doelstellingen te halen en successen en resultaten te verspreiden om impact te maken.

Dit zijn jouw kenmerken:

 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van projecten en samenwerken met collega’s in een projectteam (bij voorkeur minimaal 2 jaar);
 • Je hebt ervaring/affiniteit met onderwijs en ontwikkeling, inclusie, en jongeren op de arbeidsmarkt;
 • Je bent bekend met het maken en monitoren van projectplannen, planningen en begrotingen en de verantwoording van deze activiteiten naar externe financieringspartijen (fondsen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, etc.);
 • Je bent goed in het begeleiden en coachen van jonge mensen;
 • Je bouwt makkelijk aan relaties en bent een sterke gesprekspartner;
 • Je werkt graag binnen een maatschappelijk en politiek speelveld;
 • Ervaring met projecten in of gelieerd aan het onderwijs (VSO/PRO, mbo, hbo, universiteit), en op het gebied van diversiteit en inclusie is een grote pré;
 • Ervaring met projectmanagement binnen een MDT-project (Maatschappelijke Diensttijd) is een pré.

Dit ga je doen

Als projectleider voer je meerdere projecten uit op het thema leren (en aanvullend ook op één van de andere thema’s) en ben je verantwoordelijk voor het draaiende houden van je projecten en het behalen van de gestelde doelen. Check de volgende links over o.a. MBO TopAcademie, Mind the Gap en De Morgen Doet het Werk om een beeld te krijgen van projecten die we nu doen en waar jij mogelijk aan gaat werken.

Dit zijn je taken:

 • Je bent zowel uitvoerend, bedrijfsmatig als analytisch bezig. Je voert samen met je team meerdere projecten uit, je beheert de planning en begrotingen en je verantwoordt de resultaten. Je werkdagen zijn erg afwisselend: Het ene moment geef je zelf een masterclass of training in een project, het andere moment werk je aan de planning of financiële rapportage van een ander project.
 • Je bent een teamspeler en geeft leiding aan een aantal jonge, bevlogen collega’s in een projectteam. Je helpt hen verder te ontwikkelen en eigen grenzen te bewaken. Ook werf, train en begeleid je jonge vrijwilligers in je projecten.
 • Je bent innovatief, verbetert de kwaliteit van je projecten en signaleert kansen voor doorontwikkeling of nieuwe acquisitie. Je speelt daarbij in op de actualiteit en maakt gebruik van je netwerk om nieuwe samenwerkingspartners te zoeken.
 • Je bent een sterk aanspreekpunt voor samenwerkingspartners en voor onze actieve leden, en houdt hen goed op de hoogte.

Dit zijn wij

CNV Jongeren is een vakbond voor jonge werknemers in Nederland, en onderdeel van CNV. We zijn er voor de bijbaners, stagiairs, vakantiewerkers, studenten, net-afgestudeerden, starters en young-professionals. Voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan onze maatschappij. En samen creëren we verandering op vier thema’s: werk(geluk), leren, inclusiviteit en geldzaken. Check deze video over ons.

Dit krijg je van ons

 • Een uitdagende functie met in eerste instantie een jaarcontract, met proeftijd van een maand, en met mogelijkheid op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.
 • Een salaris in schaal 9 van cao Sociaal Werk en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een jong, ambitieus en informeel team met 18 enthousiaste collega’s;
 • Een stimulerende werkomgeving waarin je écht het verschil kan maken voor jonge mensen op de arbeidsmarkt.
 • Een prettige werkplek direct naast treinstation Utrecht Overvecht.

Ben jij onze match? Zo solliciteer je!

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 8 april 2024 op jouw manier een motivatie en cv naar secretarieel medewerker Heleen de Haan via h.dehaan@cnv.nl. De eerste ronde gesprekken staat gepland op vrijdagochtend 12 april en de tweede ronde op woensdagmiddag 17 april.

Let op: als we voor de sluitingsdatum van de vacature al voldoende reacties hebben, kan het zijn dat we al eerder een eerste ronde gesprekken plannen. Stuur je sollicitatie dus zo snel mogelijk naar ons toe.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met CNV Jongeren-directeur Eefje Smeulders via 06 28 86 65 93 .

CNV Jongeren (h)erkent het belang van een diverse en inclusieve werkvloer; waar je geboren bent, hoe je je identificeert en van wie je houdt maakt ons niet uit. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil wil maken voor jongeren. Wij stimuleren iedereen dan ook om te solliciteren!

NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld