werkgroep geldzaken

Pensioen is loon voor later. Of je nu een bijbaan hebt of al fulltime aan het werk bent, een deel van je salaris wordt opzij gezet voor als je oud bent. Dit is je pensioenpremie. Ongeveer 20 procent van je verdiende loon krijg je niet nu, maar pas als je gestopt bent met werken in de vorm van je pensioen. Je betaalt dus al die jaren mee aan het systeem. Daar mag je dus ook best iets over te zeggen hebben! Door de vergrijzing bestaat het risico dat de pensioenspaarpotten bijna leeg zijn tegen de tijd dat jongeren met pensioen gaan. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.

De werkgroepen signaleren niet alleen problemen, maar denken ook na over concrete alternatieven. Deze alternatieven worden met activiteiten, campagnes en lobby onder de aandacht gebracht bij politici en beleidsmakers. Wil jij het politieke speelveld ontdekken vanuit de ogen van de vakbond en bijdragen aan de impact van jongeren? Stuur een e-mail naar info-jongeren@cnv.nl om kennis te maken met een werkgroep.

Onze plannen

Klik hieronder op een onderwerp en leer meer over waar de werkgroep geldzaken voor strijdt en wat onze plannen zijn. Want CNV Jongeren heeft overal een plan voor!

Allemaal een goed pensioen

Het is belangrijk dat alle jongeren pensioen opbouwen en een deel van het inkomen van nu reserveren voor later. Wij vinden dat het pensioenstelsel toekomstbestendig en duurzaam moet worden ingericht met het oog op de veranderingen van de 21ste eeuw. Een modern pensioenstelsel is robuust en betrouwbaar en heeft een ‘Triple E-status’: eerlijk, eenvoudig en evenwichtig.

Jongerenraad

Niels van der Molen

Lid doelgroepraad Jongeren (geldzaken)

DELEN VIA: