Medezeggenschap

Jonge werknemers hebben vaak veel ideeën over hoe het beter kan in organisaties, maar weten niet altijd hoe ze hierover mee kunnen praten. Aan de andere kant weten ondernemingsraden (OR) jongeren weer moeilijk te vinden en hebben ze moeite met ophalen wat er écht onder jongeren speelt. Met diverse MZ-activiteiten willen wij jonge medewerkers, ondernemingsraden en organisaties hier mee helpen. Want het is juist super belangrijk dat jonge medewerkers hun stem kunnen laten horen binnen medezeggenschap.

Wil jij ook dat jongeren meer en beter betrokken worden in medezeggenschapsorganen? Bekijk ons aanbod. Om kwaliteit te waarborgen werken we ook op maat.

Meer informatie?

Download de flyer met ons medezeggenschapsaanbod.

MZ pressure cooker

  • Voor wie? Organisaties die met jongeren binnen hun bedrijf aan een vraagstuk willen werken
  • Wat? Reeks van drie sessies (drie weken op rij)

Speelt er binnen je organisatie iets waar je de input van jonge medewerkers wel bij kunt gebruiken? Ben je op zoek naar frisse blikken en wil je tegelijkertijd de nieuwe generatie kennis laten maken met medezeggenschap én meer verbinden met je bedrijf? Meld je organisatie aan voor de MZ Pressure Cooker! Onze trainers helpen jullie graag op weg.

De Pressure Cooker is een methode die gebaseerd is op Design Thinking. In drie sessies (drie weken op rij) ontleed je samen een vraagstuk, brainstorm je over oplossingen en zet je jullie oplossingen om in een concreet actieplan waar je organisatie écht mee verder kan.

Meer informatie?

Ga naar de pagina over MZ Pressure Cooker.

MZ Frontliners

  • Voor wie? Organisaties die jongeren binnen hun bedrijf enthousiast willen maken voor medezeggenschap
  • Wat? Doorlopend traject

Wil je jongeren enthousiast maken voor medezeggenschap, maar weet je niet hoe? Ben je toe aan meer diversiteit binnen de ondernemingsraad van je organisatie, maar staat het stoffige imago van de OR in de weg? Meld je organisatie aan voor MZ Frontliners en wij begeleiden je doorlopend om de jonge medewerkers wél blij te maken met meer inspraak.

Met MZ Frontliners scouten we jongeren binnen jouw organisatie die meer willen weten over medezeggenschap. Ze maken kennis met allerlei vormen van inspraak en we laten ze zien waarom het – juist voor jongeren! – zo belangrijk is om mee te denken en praten. Wat is medezeggenschap? Wat doet en mag een OR? Hoe ziet een OR-vraagstuk eruit? En hoe voer ik campagne tijdens OR-verkiezingen? De jongeren worden door ons volledig klaargestoomd!

Meer informatie?

Ga naar de pagina over MZ Frontliners.

MZ Hackathon

  • Voor wie? Organisaties die hun jonge medewerkers samen binnen één dag willen laten werken aan een vraagstuk
  • Wat? Eendaagse sessie (optioneel: in samenwerking met andere organisaties)

Zit jouw organisatie ook vol top ideeën van jongeren? Wil je graag alle frisse blikken in één dag samen laten komen in de vorm van een denktank, waarin ze werken aan een vraagstuk én komen met een advies? Laat ons je een handje helpen. We zetten graag een MZ Hackathon voor je op!

Tijdens de hackathon werken jonge medewerkers binnen je organisatie aan een strategisch vraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan het thema werkstress en burn-out of het thuiswerkbeleid. Jongeren leren meer over de organisatie, het vraagstuk en wie waar bij betrokken is. Ze worden geholpen door experts en ervaringsdeskundigen van binnen of buiten de organisatie. Aan het eind van de dag presenteren ze een compleet advies aan je organisatie!

Meer informatie?

Ga naar de pagina over MZ Hackathon.

Podcast MZ Horen, zien, zeggen

We weten dat de frisse blik van jonge werknemers leidt tot vernieuwende ideeën en draagvlak voor organisatieverandering. Toch zijn ze weinig vertegenwoordigd in de ondernemingsraad. Hoe dit komt en wat je hieraan kunt doen als werkgever, ondernemingsraad of jonge werknemer? CNV Jongeren ging hierover in gesprek met verschillende personen uit de zorgsector. Luister de vier afleveringen via SoundCloud.

Interesse?

Interesse in één of meerdere van onze MZ-projecten? Neem contact met ons op.

Om de kwaliteit te waarborgen werken we op maat. Al onze prijzen zijn op aanvraag.

Projectleider

Marleen van Schijndel

Projectleider Medezeggenschap

DELEN VIA: