De morgen doet het werk

Of je nu werkzaam bent in de zorg, in de logistiek, bij bezorgdiensten, in de horeca, de bouw, de IT, de kinderopvang of het openbaar vervoer, overal zijn de effecten van de personeelstekorten merkbaar. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van jonge werknemers cruciaal. Vandaag de dag is de groep die de arbeidsmarkt betreedt: generatie Z (Gen-Z). Hoe bereik je deze doelgroep die de arbeidsmarkt opkomt of er pas een tijdje op zit?

Wie weet nu beter wat Gen-Z wil, dan Gen-Z zelf?

‘De morgen doet het werk’ biedt organisaties adviestrajecten met jongeren. Want wie weet nu beter wat zij willen, dan zij zelf? De OPSCHUDDERS – jongeren die getraind zijn in het presenteren van hun adviezen – komen langs bij organisaties om een Gen-Z-scan uit te voeren. Deze scan is opgesteld met jongeren en besteedt aandacht aan hun werknemersbehoeften. Vervolgens leveren ze op-maat-adviezen en ondersteunt CNV Jongeren in de uitvoering van deze adviezen.

Potentiële adviezen kunnen zijn: Een structurele ‘neem-je-collega-mee-naar-je-werk’-dag, een Gen-Z-controle feature die (hr-)beleidsdocumenten screent op Gen-Z-werkbehoeften of speeddate-sollicitatieprocedures.

Meer informatie?

Download de flyer voor OPSCHUDDERS (jongeren).

Meer informatie?

Download de flyer voor organisaties.

Informatiepakket

Download het informatiepakket voor organisaties.

Meld je aan als opschudder

Wil je als jongere meedoen? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.
De volgende vragen gaan over je opleiding en/of werk.
In de volgende vragen wordt het begrip 'werkbehoeften' genoemd. Hier wordt bijvoorbeeld mee bedoeld: werktijden, thuiswerkbeleid, persoonlijke ontwikkeling, de inhoud van je functie, verantwoordelijkheden, takenpakket etc. Geef bij onderstaande vragen steeds aan in hoeverre de stelling op jou van toepassing is of voor jou klopt, op een schaal van 1 (helemaal niet) tot 10 (helemaal wel).
We zijn benieuwd naar je motivatie om deel te nemen aan dit project.

Contactformulier organisaties

Heb je interesse om te verkennen of De Morgen Doet het Werk een bijdrage kan leveren aan jouw organisatie? Dan plannen we graag een kennismaking in.

Vul het contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.
Projectleider

Marleen van Schijndel-Klapwijk

Projectleider De morgen doet het werk

DELEN VIA: