De morgen doet het werk

Geen enkele sector ontkomt eraan: we hebben werknemerstekorten. Een uitdaging die alleen maar groter gaat worden. Het aantrekken en behouden van jonge werknemers is hierdoor cruciaal. Onderzoek wijst uit dat een loonsverhoging alleen niet het wondermiddel is om deze situatie om te doen keren. Wat dan wel? Jongeren hebben nu eenmaal andere arbeidsbehoeften dan oudere werknemers.

Met het project ‘De morgen doet het werk’ gaat een groepje OPSCHUDDERS – jongeren die getraind zijn in het presenteren van hun adviezen – langs bij organisaties om een Gen-Z-scan uit te voeren. Deze scan is opgesteld met jongeren en besteedt aandacht aan hun werknemersbehoeften. Aan het eind van deze scan-dag presenteren de OPSCHUDDERS hun resultaten en adviezen aan alle organisatielagen, zodat zo veel mogelijk impact gemaakt wordt. Laten we organisaties vervolgens zwemmen met deze adviezen? Zeker niet. We ondersteunen een half jaar lang, zodat organisaties alle tools hebben om de adviezen zelf te implementeren.

Om alvast iets meer een beeld te geven...

Potentiële adviezen aan organisaties kunnen zijn:

  • Een structurele ‘neem-je-collega-mee-naar-je-werk’-dag: een dag voor werknemers om inzicht te krijgen in andere functies, horizontale doorgroei te stimuleren en uitstroom te voorkomen.
  • Speeddate-sollicitatieprocedures: innovatieve sollicitaties die het tweezijdige karakter van een sollicitatiegesprek optimaliseren en sollicitaties inclusiever kunnen maken.
  • De Gen-Z-controle: vrijwel iedereen kent de spelling- en grammaticacontrole van Word, maar nog niet de Gen-Z-controle! Deze feature screent (hr-)beleidsdocumenten op Gen-Z-werkbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan woorden, zoals: inclusiviteit, duurzaamheid, flexibiliteit, etc.

Meer informatie?

Download de flyer voor OPSCHUDDERS (jongeren).

Meer informatie?

Download de flyer voor organisaties.

Projectleider

Mirjam Grimmelius

Projectleider De morgen doet het werk

DELEN VIA: