De morgen doet het werk

Of je nu werkzaam bent in de zorg, in de logistiek, bij bezorgdiensten, in de horeca, de bouw, de IT, de kinderopvang of het openbaar vervoer, overal zijn de effecten van de personeelstekorten merkbaar. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het aantrekken en behouden van jonge werknemers cruciaal. Vandaag de dag is de groep die de arbeidsmarkt betreedt: generatie Z (Gen-Z). Hoe bereik je deze doelgroep die de arbeidsmarkt opkomt of er pas een tijdje op zit?

Wie weet nu beter wat Gen-Z wil, dan Gen-Z zelf?

‘De morgen doet het werk’ biedt organisaties adviestrajecten met jongeren. Want wie weet nu beter wat zij willen, dan zij zelf? De OPSCHUDDERS – jongeren die getraind zijn in het presenteren van hun adviezen – komen langs bij organisaties om een Gen-Z-scan uit te voeren. Deze scan is opgesteld met jongeren en besteedt aandacht aan hun werknemersbehoeften. Vervolgens leveren ze op-maat-adviezen en ondersteunt CNV Jongeren in de uitvoering van deze adviezen.

Potentiële adviezen kunnen zijn: Een structurele ‘neem-je-collega-mee-naar-je-werk’-dag, een Gen-Z-controle feature die (hr-)beleidsdocumenten screent op Gen-Z-werkbehoeften of speeddate-sollicitatieprocedures.

Meer informatie?

Download de flyer voor OPSCHUDDERS (jongeren).

Meer informatie?

Download de flyer voor organisaties.

Informatiepakket

Download het informatiepakket voor organisaties.

Projectleider

Marleen van Schijndel

Projectleider De morgen doet het werk

DELEN VIA: