Ambassadeurs van de zorg

Werken in de zorg- en welzijnssector is waardevol en onmisbaar! Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laat toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

Naast vertellen dat werken in zorg en welzijn divers, waardevol én leuk is, willen deze ervaring ook behouden onder huidige werknemers. Daarom kijken we naar wensen van mensen op de werkvloer: wat hebben zij nodig om enthousiast te blijven over hun werk? Aan de hand van co-creatiesessies, in samenwerking met zorginstellingen en beleidsmakers, werken we aan het behoud van jonge zorgmedewerkers.

Ervaringen en enthousiasme delen

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg, met financiële ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen zetten wij ons in om de problemen in de zorg- en welzijnssector aan te pakken. Dit doen wij door ambassadeurs te trainen in communicatie- en presentatievaardigheden, zodat zij vervolgens op een professionele manier hun enthousiaste verhaal over hun ervaringen kunnen delen met leerlingen die nog hun studiekeuze moeten maken. Op deze manier zorgen wij ervoor dat leerlingen een beter beeld van de zorg- en welzijnssector krijgen én dat zij meer informatie hebben om hun studiekeuze op een juiste manier aanpakken! Daarnaast luisteren we ook naar hun behoeften en helpen wij met fijn werknemer- en werkgeverschap!

Meld je aan als ambassadeur

Jouw werk in zorg en welzijn is onmisbaar! En ook mooi, belangrijk en druk. De komende jaren hebben we steeds meer mensen zorg nodig en hebben we nog veel meer mensen nodig zoals jij! Help je mee?

Meer informatie?

Download de flyer voor jongeren.

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Voorlichting aanvragen voor scholen

Wil jij leerlingen kennis laten maken met zorg en welzijn? Zodat zij een juiste profielkeuze maken? Nodig studenten of starters uit voor een interactieve voorlichting op jouw school! Stuur een ingevuld aanvraagformulier per mail naar avdz@cnv.nl.

Meer informatie?

Download de flyer voor scholen.

Resultaten

Download de infographic van 2020-2021.

Projectleider

Wieke Smit

Projectleider Ambassadeurs van de Zorg

DELEN VIA: