Ambassadeurs van de zorg

Werken in de zorg- en welzijnssector is waardevol en onmisbaar! Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg laat toekomstige studenten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn, zodat er meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg. Ambassadeurs van de Zorg wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg en in het bijzonder de landelijke campagne #ikzorg. Samen zetten wij ons in om de problemen in de zorg- en welzijnssector aan te pakken. Dit doen wij door ambassadeurs te trainen in communicatie- en presentatievaardigheden, zodat zij vervolgens op een professionele manier hun enthousiaste verhaal over hun ervaringen kunnen delen met leerlingen die nog hun studiekeuze moeten maken. Op deze manier zorgen wij ervoor dat leerlingen een beter beeld van de zorg- en welzijnssector krijgen en dat zij meer informatie hebben om hun studiekeuze op een juiste manier aanpakken!

Meer informatie?

Download de flyer voor jongeren.

Meer informatie?

Download de flyer voor scholen.

Resultaten

Download de infographic van 2020-2021.

Voorlichting aanvragen

Wil je als school een voorlichting bij ons aanvragen? Stuur dan een ingevuld aanvraagformulier per mail naar avdz@cnvjongeren.nl.

Projectleider

Tamara te Winkel

Projectleider Ambassadeurs van de Zorg

DELEN VIA: