PensioenLab

Een goed pensioen voor jongeren is helemaal niet meer vanzelfsprekend. Toch praten jongeren nauwelijks mee in discussies over ‘geld voor later’. Tijd dat jongeren hun stem laten horen! Het gaat immers ook om het pensioen van jongeren. Met het PensioenLab bieden we jongeren de mogelijkheid om zich te storten op een aantal actuele vraagstukken binnen diverse pensioenthema’s.

Tijdens het PensioenLab doen jongeren onderzoek en discussiëren ze met elkaar over hoe bijvoorbeeld het beste pensioenstelsel van de wereld eruit kan zien, hoe pensioenfondsen duurzaam kunnen beleggen, of een Europees pensioenstelsel een oplossing is en nog veel meer. Ze komen tot creatieve adviezen die ze uiteindelijk presenteren aan de pensioenwereld.

Het traject

Elk jaar doen 30-40 jongeren uit allerlei sectoren mee aan het PensioenLab. In kleinere groepen storten ze zich onder leiding van een professionele mentor op een thema, bijvoorbeeld klimaat, communicatie of sociaal welzijn. Gedurende een aantal maanden doen ze onderzoek naar een specifiek pensioenonderwerp binnen dat thema. Tijdens het netwerk-/eindevent bieden we de jongeren een podium om hun adviezen te presenteren aan de sector.

Bekijk hieronder de video van een eerder eindevent.

Meld je aan voor 2023-2024

Vanaf september 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Wat kun je verwachten?

  • Start op 28 september 2023
  • Het traject neemt ongeveer 2 uur per week in beslag
  • 1x per maand op dinsdagavonden meetings. Tijdens de meetings krijg je o.a. een ‘pensioen basics’-workshop en ga je in een groep een advies formuleren aan de hand van de Design Thinking-methode
  • Begeleiding door CNV Jongeren en een kennisbegeleider uit de pensioensector
  • Een enorm leuke en vooral leerzame periode
  • Afsluiting op 16 mei 2024
  • Pensioenkennis is geen vereiste (maar met voorkennis ben je óók welkom!)

Direct aanmelden? Klik op de button hieronder om naar het aanmeldformulier te gaan. Je kunt je t/m 10 september 2023 aanmelden.

Twijfel je nog? Mail dan naar info@pensioenlab.nl voor meer informatie of kijk op www.pensioenlab.nl.

Visieboek 2022-2023

Download de adviezen van het laatste traject PensioenLab.

Meer info

Meer info over het PensioenLab vind je op: www.pensioenlab.nl. Kun je daar toch nog niet alle informatie vinden die je zoekt, stuur dan een e-mail naar info@pensioenlab.nl.

Stichting PensioenLab is opgericht in 2014 door de jongerenvakbonden CNV Jongeren, FNV Young & United en VCP Young Professionals met als doel de belangen van jongeren in de pensioendiscussie te behartigen.

Projectleider

Wieke Smit

Projectleider PensioenLab

DELEN VIA: