werkgroep leren

We studeren zeker tot ons 18e, maar vaak wel tot ons 25e. We gaan zelfs toe naar ‘een leven lang leren’. Als student maken we het nodige mee tijdens onze studie. Hier vinden we vaak wat van en gelukkig zijn problemen vaak ook op te lossen. Maar wat als dit nu niet zo is, hoe pak je dit dan op? De werkgroep leren verzamelt studentervaringen en neemt een diepe duik in het beleid. Ze bedenken creatieve en constructieve oplossingen om de kwaliteit van het onderwijs en de overgang naar de arbeidsmarkt te verbeteren.

De werkgroepen signaleren niet alleen problemen, maar denken ook na over concrete alternatieven. Deze alternatieven worden met activiteiten, campagnes en lobby onder de aandacht gebracht bij politici en beleidsmakers. Wil jij het politieke speelveld ontdekken vanuit de ogen van de vakbond en bijdragen aan de impact van jongeren? Stuur een e-mail naar info-jongeren@cnv.nl om kennis te maken met een werkgroep.

Onze plannen

Klik hieronder op een onderwerp en leer meer over waar de werkgroep leren voor strijdt en wat onze plannen zijn. Want CNV Jongeren heeft overal een plan voor!

Het leenstelsel en toegankelijkheid van onderwijs

Sinds het leenstelsel in 2015 is ingevoerd heeft dat voor studenten alleen maar problemen opgeleverd. Want het Nederlandse onderwijs is relatief duur en biedt geen mogelijkheid tot beurzen. De helft van de studenten maakt daarom ook gebruik van de mogelijkheid om te lenen, wat resulteert in veel jongeren met financiële zorgen of een belemmering om verder te gaan op het hbo.

Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt

Leerlingen en studenten zijn de toekomst van de arbeidsmarkt. Goed onderwijs en eerlijke kansen is voor hen ontzettend belangrijk. Helaas hebben veel te vaak studenten moeite met het vinden van een geschikte stage. Als je een stage hebt gevonden bestaat de kans dat je wordt behandeld als gratis werkkracht of maar weinig vergoeding krijgt. Terwijl je naast een fulltime stage nog moeilijk extra inkomen kan verdienen. Verder kan de begeleiding en voorbereiding van studenten op de arbeidsmarkt beter.

Jongerenraad

Maxime Golparvar

Lid doelgroepraad Jongeren (leren)

DELEN VIA: