werkgroep inclusiviteit

Participeren. Eigenlijk is dat een duur woord voor iets dat wij bij CNV Jongeren heel normaal vinden. Het betekent namelijk ‘meedoen’. Meedoen kun je op verschillende manieren en op verschillende momenten, bijvoorbeeld op school, tijdens je studie, thuis of bij je (sport)vereniging. Sinds 2015 is de Participatiewet van kracht, maar hoe zorgen we ervoor dat er geen mensen tussen wal en schip raken en zelfs hun baan verliezen door de Participatiewet?

De werkgroepen signaleren niet alleen problemen, maar denken ook na over concrete alternatieven. Deze alternatieven worden met activiteiten, campagnes en lobby onder de aandacht gebracht bij politici en beleidsmakers. Wil jij het politieke speelveld ontdekken vanuit de ogen van de vakbond en bijdragen aan de impact van jongeren? Stuur een e-mail naar info-jongeren@cnv.nl om kennis te maken met een werkgroep.

Onze plannen

Klik hieronder op een onderwerp en leer meer over waar de werkgroep inclusiviteit voor strijdt en wat onze plannen zijn. Want CNV Jongeren heeft overal een plan voor!

Individuele studietoeslag

CNV Jongeren heeft de afgelopen jaren hard gevochten om in alle gemeenten minimaal 300 euro aan individuele studietoeslag te realiseren en is blij dat de eerste stap is genomen. Wij willen dat iedereen vanaf 18 jaar ook al 300 euro per maand krijgt en zullen hier actie op blijven voeren.

Behoud afstandsonderwijs

Het heropenen van onderwijsinstellingen na de coronacrisis mag studenten niet in de weg zitten. Er zijn studenten die zich zorgen maken. Bijvoorbeeld omdat ze niet gevaccineerd zijn vanwege een beperking of aandoening. Daarnaast kent hybride onderwijs grote voordelen voor studenten met een beperking, omdat het energie of reistijd bespaart. Behoud daarom afstandsonderwijs voor hen.

Jongerenraad

Hannah Borst

Lid doelgroepraad Jongeren (inclusiviteit)

DELEN VIA: