Sprint

Trainingen volgen, maatschappelijke organisaties bezoeken, ontdekken wie je bent en wat je kan, een netwerk opbouwen, nieuwe vrienden maken én de wereld een beetje mooier maken? Ja, dat klinkt goed, hè? Je doet het allemaal in 3 maanden bij Sprint! Iets voor jou?

Over sprint

Sprint is een project van NJR en CNV Jongeren en is een Maatschappelijke Diensttijd project.

Je kiest één van de vier tracks (zie hieronder!) en wordt gematcht met een organisatie die bij jou past. Daar word je ondergedompeld in de wereld van maatschappelijk werk. Drie maanden lang werk je +- 4 uur per week mee aan projecten. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Dat kost zo’n 2 uur per week. Natuurlijk word je ook zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Oftewel: met Sprint ontdek je je eigen sterke punten en doe je meteen wat goeds voor de wereld. Lekker toch?

Het leuke van Sprint is dat je zelf een track kiest die past bij je interesses en ambities. Wij matchen je met één van de Sprint organisaties! Er zit voor iedereen wat tussen, kijk maar:

track rood: gezondheid en seksualiteit

Als je bloed, je huid als je bloost en het kruis op een ziekenhuis. De rode track richt zich op gezondheid en seksualiteit. Je zal van IFMSA-NL leren hoe gezondheid, seksualiteit en hun lobby op nationaal en internationaal niveau in elkaar steekt. Bij NJR duik je in allerlei thema’s rondom gender en seksualiteit die jongeren nu bezighouden.


track blauw: sociaal en mentaal

Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren écht goed geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. Deze track wordt georganiseerd door Stichting Maatvast en NJR.


track geel: onderwijs, politiek en werk

Geld moet rollen, maar waar naartoe precies? Naar onderwijs? Banen? Hoe bepaalt de politiek dat eigenlijk en hoe kun je invloed uitoefenen? Zijn dit vragen die jij beantwoord wil zien? Dan hoor jij bij track geel en dus ook bij CNV Jongeren, Interstedelijk Studenten Overleg en Stem op een Jongere.


track groen: klimaat en duurzaamheid

De bomen, het gras, energie. Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij deze track horen Jonge Klimaatbeweging en Studenten voor Morgen.

Wat voor jou?

Een nieuw traject Sprint start in het najaar van 2023. Wil jij meedoen? Houd deze pagina in de gaten. Voor de zomer verschijnt hier de link naar het aanmeldformulier.

Projectleider

Tamara te Winkel

Projectleider Sprint

DELEN VIA: