Sprint

Trainingen volgen, maatschappelijke organisaties bezoeken, ontdekken wie je bent en wat je kan, een netwerk opbouwen, nieuwe vrienden maken én de wereld een beetje mooier maken? Ja, dat klinkt goed, hè? Je doet het allemaal in 3 maanden bij Sprint! Iets voor jou?

Over sprint

Sprint is een project van NJR en CNV Jongeren en is een Maatschappelijke Diensttijd project voor jongeren tussen de 16-27 jaar oud.

Je kiest één van de vier tracks (zie hieronder!) en wordt gematcht met een jongerenorganisatie die bij jou past. Daar word je ondergedompeld in de wereld van maatschappelijk werk. Drie maanden lang werk je +- 4 uur per week mee aan projecten. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Dat kost zo’n 2 uur per week. Natuurlijk word je ook zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Oftewel: met Sprint ontdek je je eigen sterke punten en doe je meteen wat goeds voor de wereld. Lekker toch?

De vier tracks

Het leuke van Sprint is dat je zelf een track kiest die past bij je interesses en ambities. Wij matchen je met één van de Sprint jongerenorganisaties! Er zit voor iedereen wat tussen, en voor elke leerstijl is er ruimte. Het maakt dus niet uit of je een denker, doener, beslisser of dromer bent. Er is altijd wel een opdracht die bij je past. Benieuwd naar de tracks? Die check je hier!

track rood: gezondheid en seksualiteit
Seksuele gezondheid voor iedereen: wel zo belangrijk. Je leert hoe deze onderwerpen nationaal en internationaal spelen. Je duikt in projecten rondom gender en seksualiteit. Eerdere opdrachten waren het opzetten van een podcast en het opzetten van een campagne rondom grensoverschrijdend gedrag.

Je gaat aan de slag bij een van deze organisaties: Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam, Studentensport Nederland, IFMSA-NL, Choice en NJR Jong Gelijk.


track blauw: sociaal en mentaal
Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren écht goed geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. In de opdrachten maak je bijvoorbeeld mentale gezondheid bespreekbaar onder jongeren of ga je bezig met het ontwikkelen én geven van trainingen.

Deze track wordt georganiseerd door: Delen is helen, Expertisecentrum huiselijk geweld en kindermishandeling, NJR Changemaker Academy, Frisse Wind, NJR Hoofdzaken en NJR Great Minds.


track geel: onderwijs, politiek en werk
Hou jij je graag bezig met politiek, onderwijs, of arbeid? Bij deze track ga je helemaal los in de politieke scene. Of hou je je bezig met de rechten en plichten op de arbeidsmarkt of zet je je in voor gelijke kansen in het onderwijs. Denk aan opdrachten waarbij je je bezig houdt met jongeren in de Tweede kamer krijgen, checken hoe jongeren hun stages beleven en uitzoeken wat er beter kan. Of je helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid van mensenrechtenactivisten.

Je gaat aan de slag bij een van deze organisaties: CNV Jongeren, Interstedelijk Studenten Overleg, Stem op een Jongere en PBI.


track groen: klimaat en duurzaamheid
Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo bedenk je vette acties om aandacht te vragen voor het klimaat, denk je mee over de programmering voor een evenement of werkt mee aan het social media kanaal van een organisatie.

Deze track wordt georganiseerd door: werkgroep Jong en Duurzaam en werkgroep Natuurtalenten.

Benieuwd hoe zo'n Sprintje er dan uitziet? Dat check je hier!

Wat wij bieden

  • een onkostenvergoeding
  • ontdekken wat je leuk vindt en wat bij jou past
  • kans om je sterke punten te ontwikkelen
  • masterclasses en trainingen
  • werkbezoeken bij maatschappelijke organisaties

MDT Zomersprint

Is Sprint iets voor jou? In de zomer organiseren we dit jaar een Zomersprint! Een iets ander programma, maar minstens zo tof! Dus: ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en wil jij meedoen? Alleen of samen met een vriend(in)? Geef je dan uiterlijk 24 juni 2024 op via dit formulier! Meer informatie over MDT Zomersprint vind je op deze pagina

Sprint is een maatschappelijke diensttijd-project in samenwerking met NJR.

Projectleider

Joyce Croese

Projectleider Sprint

DELEN VIA: