Sprint
Trainingen volgen, maatschappelijke organisaties bezoeken, ontdekken wie je bent en wat je kan, een netwerk opbouwen, nieuwe vrienden maken én de wereld een beetje mooier maken? Ja, dat klinkt goed, hè? Je doet het allemaal in 3 maanden bij Sprint! Iets voor jou?
Over sprint
Sprint is een project van NJR en CNV Jongeren en is een Maatschappelijke Diensttijd project voor jongeren tussen de 16-27 jaar oud.
Je kiest één van de vier tracks (zie hieronder!) en wordt gematcht met een jongerenorganisatie die bij jou past. Daar word je ondergedompeld in de wereld van maatschappelijk werk. Drie maanden lang werk je +- 4 uur per week mee aan projecten. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Dat kost zo’n 2 uur per week. Natuurlijk word je ook zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Oftewel: met Sprint ontdek je je eigen sterke punten en doe je meteen wat goeds voor de wereld. Lekker toch?
De vier tracks
Het leuke van Sprint is dat je zelf een track kiest die past bij je interesses en ambities. Wij matchen je met één van de Sprint jongerenorganisaties! Er zit voor iedereen wat tussen, en voor elke leerstijl is er ruimte. Het maakt dus niet uit of je een denker, doener, beslisser of dromer bent. Er is altijd wel een opdracht die bij je past. Benieuwd naar de tracks? Die check je hier!
Track rood: gezondheid en seksualiteit
De rode track richt zich op gezondheid en seksualiteit. Deze track wordt georganiseerd door IFMSA-NL, Rutgers en NJR! Je zal van IFMSA-NL leren hoe deze thema’s en hun lobby op nationaal en internationaal niveau in elkaar steekt. Bij NJR en Rutgers duik je in allerlei projecten rondom gender en seksualiteit die jongeren nu bezighouden. Interessant!
Track blauw: sociaal en mentaal
Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren écht goed geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. Zo ga je bij Voor je Buurt bijvoorbeeld aan de slag met het organiseren van een (netwerk)evenement. Deze track wordt georganiseerd door Stichting Maatvast, Voor je Buurt, Frisse Wind en NJR.
Track geel: onderwijs, politiek en werk
Geld moet rollen, maar waar naartoe? Onderwijs ? Banen? Hoe bepaalt de politiek dat eigenlijk en hoe kun je invloed uitoefenen? Zijn dit vragen die jij beantwoord wil zien? Dan hoor jij bij track geel en dus ook bij CNV Jongeren, Interstedelijk Studenten Overleg en Stem op een Jongere. Bij CNV Internationaal draag je aan een campagne bij om aandacht te vragen voor het lage loon dat werkers in de kledingindustrie verdienen in Azië, en werkers in de suikerriet- industrie in Latijns-Amerika. Bij PBI help je mee bij het vergroten van de zichtbaarheid van een mensenrechtenactivist door te ondersteunen bij het bedenken van een evenementenprogramma en bij de communicatie. Bij het Nationaal Jeugddebat help je jongeren bij het aandragen van voorstellen voor het Nationaal Jeugddebat, wat moet er op de agenda komen? Jij werkt dus mee aan het vergroten van de stem van jongeren door heel Nederland!
Track groen: klimaat en duurzaamheid
Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo help je Advocaat van de Aarde bij het opzetten van de stichting: je schrijft teksten en houdt de social media én website bij. Bij deze track horen Jonge Klimaatbeweging, Advocaat van de Aarde en Studenten voor Morgen.
Benieuwd hoe zo'n Sprintje er dan uitziet? Dat check je hier!
Wat wij bieden
- een vrijwilligersvergoeding van €50,- per maand en reiskostenvergoeding;
- ontdekken wat je leuk vindt en wat bij jou past
- kans om je sterke punten te ontwikkelen
- masterclasses en trainingen
- werkbezoeken bij maatschappelijke organisaties
Wat voor jou?
Ben jij enthousiast én tussen de 16 en 27 jaar oud? Het nieuwe Sprint traject loopt van maart tot mei 2024. Lijkt dit jou wel wat? Schrijf je in via dit formulier! We raden je aan om zo snel mogelijk te reageren. Vol is vol.
Sprint is een maatschappelijke diensttijd-project in samenwerking met NJR.
DELEN VIA: