HARRIE

Met de Harrie Helpt-training leiden we werknemers op tot de ideale collega voor mensen met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie is namelijk: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Door collega’s met een arbeidsbeperking te ondersteunen als Harrie vergoot je hun kans om succesvol te participeren op de werkvloer!

De Harrie Helpt-training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie aan de slag gaan of dit al doen. Tijdens de training krijgen deelnemers informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

In de video hieronder deelt een Harrie zijn ervaring!

In de loop van de jaren zijn verschillende Harrie-trainingen ontwikkeld die elk een andere insteek hebben. Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, en andere wensen heeft, zijn een aantal pakketten samengesteld. Afhankelijk van in welke fase jouw organisatie zich bevindt adviseren wij verschillende trainingen. Dit is ons aanbod:

open training

Voor wie: Mensen die iets harder willen lopen voor een collega met een ondersteuningsbehoefte.
Wat: Een tweedaagse open training waar je je op in kunt schrijven om een Harrie te worden. 

incompany

Voor wie: Werkgevers en/of collega’s die iets harder willen lopen voor een collega met een ondersteuningsbehoefte.
Wat: Tweedaagse training waarin we jou en je team op locatie opleiden tot de ideale collega voor iemand met een arbeidsbeperking.

Terugkommiddag

Voor wie: Gecertificeerde Harries
Wat: Een inspirerende middag waar Harries bij elkaar kunnen komen om nieuwe handvatten aangereikt te krijgen, in contact te komen met mede-Harries en casussen vanuit je eigen praktijk in te brengen.

Expeditie

Voor wie: Bedrijven die draagvlak willen creëren om iemand met een beperking een plek te bieden op de werkvloer.
Wat: Een training van 2,5 uur speciaal ontwikkeld voor een afdeling of team waarin iemand met een arbeidsbeperking komt werken.

Meer informatie?

Download de flyer.

Tien jaar Harrie Helpt-training

In 2021 bestond Harrie tien jaar! En toen waren we ineens 10.000+ Harries rijker. Om te zien hoe Harrie geboren is, aan het werk gegaan is en welke toekomstdromen hij heeft voor het komende decennium is de biografie van Harrie ontwikkeld. Klik hieronder om de interviewbundel ter gelegenheid van tien jaar Harrie te bekijken.

Harrie: de biografie

Bekijk de interviewbundel.

Neem contact op

Meer info over Harrie vind je op: www.ikbenharrie.nl. Kun je daar toch nog niet alle informatie vinden die je zoekt, stuur dan een e-mail naar harrie@cnv.nl of incompanyharrie@cnv.nl (voor organisaties) of bel ons via 030-7511850.

Harrie is bedacht door CNV Jongeren en in samenwerking met Enspiratie doorontwikkeld tot een begrip op de werkvloer. De Harrie Helpt-training is mede mogelijk gemaakt door support van het UWV, Instituut Gak en Vilans.

Projectleider

Luca Duppen

Projectleider Harrie

DELEN VIA: