Budget-bus

In 2020 is het aantal jongeren (tot 25 jaar) met betalingsproblemen zorgwekkend toegenomen, tot maar liefst 34.000! Daar willen wij iets aan doen. Met onze Budget-Bus bezoeken we bedrijven met jonge werknemers, om met jongeren in gesprek te gaan over geldzaken. Een financiële APK dus, met bus, zeer laagdrempelig, gewoon op de parkeerplaats van je werk, of op onze vaste locatie tijdens een inloopspreekuur.

Eerste stop: Utrecht

In twee jaar tijd rijden we met de Budget-Bus door drie regio’s. We starten in het midden van het land: Utrecht. Met deze roadtrip laten we jongeren bewust bezig zijn met geld en geven we ze inzicht in hun korte en lange termijn financiën. Zo maken we samen in de bus een uitgavenoverzicht en kunnen ze al hun vragen stellen over geld, toeslagen, aangiftes et cetera. En wij wijzen ze op het regionale aanbod voor financiële fitheid of bij geldzorgen en/of schulden. Want: er zijn veel bestaande initiatieven en mogelijkheden om jongeren te helpen.

Meer informatie?

Download de flyer.

De budget-bus bij jouw organisatie?

Met de Budget-Bus willen we de kans op geldzorgen onder jonge werknemers verkleinen. Onze insteek? Alle jonge medewerkers van een bedrijf – met of zonder geldproblematiek – op een leuke en laagdrempelige manier bewust maken van het belang van kennis over financiën. Werk jij binnen een bedrijf met veel jonge werknemers? Bijvoorbeeld in de horeca-, retail-, over supermarktwereld? En wil je dat onze bus een dagdeel bij jouw organisatie op de parkeerplaats staat? Neem contact met ons op.

Projectleider

Wieke Smit

Projectleider Budget-Bus

DELEN VIA: