Realisten academie 2.0: de inclusie-makers

Met de ‘Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers’ werken we aan een positieve beeldvorming en doorbreken we taboes rondom arbeidsbeperkingen. Dit doen we door jongeren met een arbeidsbeperking te trainen en hen te verbinden met jongeren en organisaties. Daarbij zorgen we voor zowel landelijke als regionale impact.

Wat doet de Realisten Academie?

De ‘Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers’ is er voor, door en met jongeren van 14-27 jaar met een lichamelijke handicap, chronische ziekte of psychische of verstandelijke beperking. De Realisten Academie leidt hen op tot Realist. Dit zijn jongeren met een beperking die een realistisch beeld hebben van wat zij wel en niet kunnen. De academie is dé plek waar jongeren met een beperking opgeleid worden tot ervaringsdeskundigen. Tegelijkertijd, door training en begeleiden, ontwikkelen ze hun 21ste-eeuwse skills voor op de arbeidsmarkt. Als ervaringsdeskundigen geven ze pitches en delen ze hun ervaringsverhaal, bijvoorbeeld met een interactief gesprek, aan werkgevers, professionals, studenten en peers. Ze vertellen over hoe het is om te leven, te studeren en te werken met een beperking.  

De missie van de Realisten Academie is drieledig:

  1. Jongeren met een beperking bestrijden vooroordelen en activeren werkgevers, het onderwijs en peers om inclusiever te denken en te doen.
  2. Jongeren met een beperking krijgen een realistischer beeld van hun eigen talenten en (on)mogelijkheden, breiden hun netwerk uit en ontwikkelen vaardigheden voor op de huidige arbeidsmarkt.
  3. Landelijke aanpak met regionale impact. Lees hierover meer.
In onderstaande video vertellen zes Realisten over hun deelname en de inclusieve arbeidsmarkt.

Word realist

Vind je het lastig om met een arbeidsbeperking je sterke en minder sterke punten voor op de arbeidsmarkt te bedenken? Wil jij je inzetten voor een gelijkwaardige werkvloer? En wil je met jouw verhaal anderen inspireren en activeren? Word Realist!

Meer informatie?

Download de flyer.

Meer info

Meer info over de ‘Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers’ vind je op: www.realistenacademie2-0.nl. Kun je daar toch nog niet alle informatie vinden die je zoekt, stuur dan een e-mail naar info@realistenacademie2-0.nl

De ‘Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers’ is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag en Stichting Alexander. Het Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Projectleider

Caitlin Laws

Projectleider Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers

DELEN VIA: