Mbo Topacademie routekaart voor onderwijsprofessionals

Welkom bij MBO Topacademie, waar talentontwikkeling en uitdagend onderwijs samenkomen. Deze Routekaart is jouw gids om samen met jouw studenten en inspirerende gasten een unieke leeromgeving te creëren. Hier draait het om persoonlijke groei, het ontdekken van talenten en het realiseren van ambities.

De MBO Topacademie Routekaart is geen standaardhandleiding, maar eerder een flexibel instrument dat je kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen. Integreer het in het reguliere programma, of start een apart project gericht op loopbaanontwikkeling of burgerschap – de keuze is aan jou.

Als coach/begeleider faciliteer jij het proces, waarbij studenten niet alleen hun eigen kennis vergroten, maar ook van elkaar leren. Samen gaan jullie op ontdekkingstocht naar unieke talenten en individuele ambities.

Meerwaarde voor studenten

Dit programma is ontworpen om intrinsieke motivatie te stimuleren en zelfontwikkeling te bevorderen. We reiken 21e-eeuwse vaardigheden aan als krachtige instrumenten, niet alleen voor persoonlijke groei, maar ook om betekenis vol te zijn voor anderen. Dit alles vindt plaats in een stimulerende leeromgeving waar maatschappelijke impact, talentontwikkeling en kennisdeling centraal staan.

Meerwaarde voor betrokken organisaties

MBO Topacademie fungeert als brug tussen MBO-studenten en organisaties/bedrijven. Intrinsiek gemotiveerde studenten brengen authentieke inzichten uit hun leefwereld, waardoor organisaties niet alleen potentiële werknemers ontmoeten, maar ook waardevolle perspectieven van de jonge generatie verkrijgen. Dit biedt organisaties de kans om hun benadering te verrijken en beter aan te sluiten op de behoeften van jongeren.

Via co-creatie, jongerenparticipatie en georganiseerde activiteiten kun je een op maat gemaakte leerervaring bieden. Ga samen met je studenten de uitdaging aan en ontdek de mogelijkheden die de MBO Topacademie Routekaart te bieden heeft. Het avontuur begint hier!

MBO Topacademie: ‘Self-made op weg naar de beste versie van jezelf’ is een maatschappelijke diensttijd-project van CNV Jongeren, Be Innovated en het Da Vinci College.

Aan de slag met de routekaart?

Download het stappenplan hier.