Zorg anders promoten voor werving jonge zorgprofessionals

Onlangs organiseerden de SER en het CAOP een dialoog over het werven van jonge professionals voor de ouderenzorg. Het is namelijk één van de meest actuele arbeidsmarktvraagstukken in de zorg. Het aantal 80-plussers stijgt en medewerkers in de ouderenzorg worden ouder. Er zijn nu al moeilijk vervulbare vacatures en de instroom bij opleidingen is te laag. CNV Jongeren was samen met twintig andere jongeren aanwezig om over het onderwerp in gesprek te gaan.

“Eén van de uitdagingen is dat we de zorg bij jongeren anders moeten promoten. Mensen hebben snel ten onrechte een negatief beeld over de zorg. Wij vinden ook dat scholen meer voorlichting moeten geven over de arbeidsmarktkansen. Met het grote tekort dat eraan komt, verwacht ik dat jongeren snel na hun afstuderen aan de slag kunnen in de zorgsector. Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt ervaren jonge mensen vaak langdurige onzekerheid. Werkgevers doen er goed aan om jong personeel sneller een vast contract te bieden”, aldus CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski.

Bekijk hieronder de videocompilatie van de dialoogsessie. Wil jij ook actief meepraten over de aansluiting van onderwijs op arbeidsmarkt? Misschien is de werkgroep Onderwijs iets voor jou! Informeer via info@cnvjongeren.nl naar de mogelijkheden.