Wil jij je input delen over de Serious Game rondom omgaan met verlies op de werkplek?

Het goed timen en aanpakken van het eerste gesprek met medewerkers bij verlieservaringen vraagt om een instinctieve antenne, een bepaald ‘fingerspitzengefühl’. Om dat als leidinggevende, werkgever of collega te onderzoeken, ervaren en leren, is een serious game ontwikkeld, waarvan we een eerste versie presenteren op maandag 29 januari! Wil jij hierbij aanwezig zijn om je ideeën met ons te delen?

Gespreksstarter bij verlies

Werk en privé beïnvloeden elkaar; positief en negatief. Je leven buiten je werk om kan ervoor zorgen dat je je werk beter doet, omdat je je beter in verschillende situaties en perspectieven kunt verplaatsen. Het kan er echter ook (bijvoorbeeld) voor zorgen dat stress om privézaken resulteert in verminderd concentratievermogen op de werkvloer. En op de lange(re) termijn zelfs voor burn-outs en/of verzuim. Ons digitale simulatiespel voor de timing en aanpak van het eerste gesprek bij verlieservaringen, is de afgelopen maanden getest door organisaties en hebben we verder ontwikkeld tot een tool die helpt als gespreksstarter.

Denk met ons mee

Om de game uiteindelijk echt in gebruik te laten nemen op de werkvloer is de volgende stap om verder te onderzoeken binnen welke context de game te gebruiken is en wat daarvoor nodig is. Daarvoor hebben we jouw mening nodig! Om een eerste indruk te geven van de game, de ontwikkelingen te presenteren én input op te halen voor de optimalisatie, organiseren we voor werkgevers en werknemers op maandag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een online brainstormsessie via Teams, waarin jij jouw ‘fingerspitzengefühl’ voor de optimalisatie van de game kwijt kan. Hoe zou jij het spel inzetten binnen jouw organisatie?

Je kunt je aanmelden voor de sessie door een e-mail te sturen naar CNV Jongeren-projectleider Marleen van Schijndel via m.vanschijndel@cnvjongeren.nl onder vermelding van je naam en organisatie. Je ontvangt voorafgaand aan de sessie een digitale deelnamelink van ons.

Project Fingerspitzengefühl is een initiatief van vakbond CNV en CNV Jongeren en is mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

Om het project inhoudelijk te versterken is in samenwerking met Sparkey/Motivaction een onderzoek uitgevoerd onder leidinggevenden en medewerkers. Wil je meer info over fingerspitzengefühl en het onderzoek? Bekijk deze pagina.