Wat een enthousiasme in Amsterdam op het Realisten event

Inspiratie en kennismaking met werkgevers

Na het succesvolle Realisten Event van 21 juni jl. was het op 31 oktober tijd voor een vervolg. Ditmaal vond het evenement plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Programma

Het event had een divers programma. Het startte met een lezing van Lidewij Boeken, een 33-jarige communicatiespecialist die op jonge leeftijd de ziekte van Lyme opliep. Ze deelde haar persoonlijke ervaringen over het aanpassen aan haar chronische ondersteuningsbehoefte, zichzelf op waarde schatten en hoe je met een chronische aandoening het gesprek aangaat met toekomstige werkgevers.

“Om goed te snappen hoe alles werkt, moet je vragen stellen. Zo leer je van anderen en begrijp je ze beter. Maar uiteindelijk moet je zelf aan de slag; niemand anders kan dat voor je doen. Iedereen is heel belangrijk, het maakt niet uit wat je hebt geleerd of meegemaakt. Jij bent heel veel waard voor de hele wereld”, aldus Lidewij.

Met vragen aan de deelnemers dachten deze actief hierover mee. Na haar lezing was er ruimte voor vragen en een verdiepend gesprek.

Het event bood tevens een Meet&Greet-sessie georganiseerd door Onbeperkt aan de Slag. Hier konden de deelnemers in een laagdrempelige setting kennismaken met diverse werkgevers. Deze kennismakingsgesprekken waren gericht op netwerken en het oriënteren op de arbeidsmarkt. De sessie bood tevens een gelegenheid om pitches te oefenen.

Sfeer & indruk

De algehele sfeer was gemoedelijk en open. Lidewij creëerde een uitnodigende sfeer waarin de Realisten in een veilige sfeer hun gedachten en vragen durfden te deelden. De Meet&Greet-sessies waren goed georganiseerd, en er was sprake van positieve interacties tussen de deelnemers en werkgevers.

Deelnemers

Bij de lezing waren ongeveer 15 deelnemers aanwezig. Deze bestonden uit verschillende lichtingen van de Realisten Academie en enkele geïnteresseerden, die willen gaan deelnemen aan de Realisten Academie. De Meet&Greet trok een groter publiek van ongeveer 25 deelnemers, waarbij er ongeveer tien verschillende organisaties vertegenwoordigd waren.

Na afloop van het event werd onder het genot van een drankje nog gezellig nagepraat.

Conclusie

Het Realisten-event op 31 oktober was een succesvol en inspirerend evenement. De lezing van Lidewij Boeken en de Meet&Greet-sessie boden een combinatie van persoonlijke verhalen, professioneel advies en praktische netwerkmogelijkheden. Het event vormde  een brug tussen werkzoekenden met ondersteuningsbehoeften en potentiële werkgevers, en legde de nadruk op de waarde van inclusie en diversiteit op de arbeidsmarkt.

Ook deelnemen aan de Realisten Academie?

Vind jij het lastig om als jongere met een functiebeperking of bijvoorbeeld een chronische aandoening een passende baan te vinden? Wil jij een realistisch beeld krijgen van je talenten en mogelijkheden, jezelf ontwikkelen en je baankansen vergroten? En wil je tegelijkertijd als inclusie-maker je inzetten voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt met jouw persoonlijke verhaal? Dan ben jij de inclusie-maker waar we naar op zoek zijn, en jij misschien naar ons. Lees hier meer over de Realisten Academie en hoe jij kan deelnemen.