Verkiezingen Jongerenraad CNV

Wil jij meebepalen waar we ons als vakbond voor inzetten? De stem van jongeren versterken in maatschappelijke en politieke discussies? Je bezighouden met diverse thema’s zoals gelijke kansen op de arbeidsmarkt, betaalbare woningen en goed onderwijs? En wil jij je hier voor de volle 100% voor inzetten met een groep jongeren die net zo enthousiast is als jij? Dan is de jongerenraad van het CNV iets voor jou!

In september zijn de verkiezingen voor de 13 nieuwe CNV-raden die de sectoren en doelgroepen van CNV vertegenwoordigen: bouw, diensten, handel, industrie, onderwijs, overheid en publieke diensten, vervoer, voeding, zorg en welzijn, anders-actieven, jongeren, senioren en zelfstandigen. En daar kan jij je als lid verkiesbaar voor stellen! 

De jongerenraad in het kort

Als lid van de jongerenraad denk je mee over inhoudelijke standpunten van jongeren in de vereniging en draag je bij aan beleid en besluitvorming. Je bent bereid je mening te geven en komt actief op voor de jongerenachterban van het CNV. Net als ieder lid van de jongerenraad heb je een eigen portefeuille en werkgroep met daarin actieve leden. Thema’s waar we ons op inzetten zijn werk(geluk), leren, inclusiviteit, geldzaken en wonen.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je bent lid van het CNV en steunt de missie, visie en doelstellingen.
  • Je bent onder de 30 jaar.
  • Je hebt interesse in de vakbondswereld en een duidelijke visie op hoe we jongeren daarin betrekken.
  • Je bent niet bang om je mening te geven en je komt graag actief op voor de jongeren van CNV.
  • Je wil graag voor 4 jaar plaatsnemen in de jongerenraad.

Wat ga je doen?

In de jongerenraad doe je ontzettend veel ervaring op: van besturen, vergaderen en communicatie tot aan actievoeren en belangen behartigen. Je formuleert standpunten, draagt het beleid naar externen uit, organiseert acties, bevordert de betrokkenheid van leden en mag participeren in relevante netwerken. En verder, praktisch: neem je maandelijks deel aan vergaderingen van de jongerenraad, ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en voorzitten van vergaderingen van je werkgroep, schakel je regelmatig met de jongerenvoorzitter en houd je contact met (sector)leden, beleidsmedewerkers en bestuurders op jouw thema.

Redenen om bij de jongerenraad te gaan

  1. Je beleeft een toffe tijd met flink wat werkervaring en een enorme dosis kennis. Staat ook nog eens goed op je cv!
  2. Je krijgt de mogelijkheid om je maatschappelijke betrokkenheid een boost te geven.
  3. Je krijgt de kans om een fantastisch netwerk op te bouwen en aan tafel te zitten bij grote organisaties en de politiek.
  4. Er is een reis- en onkostenvergoeding.

Kandidaat worden?

Wil jij jezelf verkiesbaar stellen voor de jongerenraad? Meld je dan vóór 21 mei 2024 aan! Op www.cnv.nl/verkiezingen2024 vind je alle informatie over de verkiezingen en de link om je aan te melden.

We (h)erkennen het belang van een diverse en inclusieve jongerenraad: waar je geboren bent, hoe je je identificeert en van wie je houdt maakt ons niet uit. Wij kijken naar jouw talent en hoe jij het verschil wil maken voor jongeren.