Recordaantal jongeren voor vernieuwing pensioensector

Vrijdag 4 november start voor de vijfde keer het PensioenLab. Een recordaantal van 80 jongeren geeft dit jaar een stem aan de jongerengeneratie. “Het is belangrijk om het geluid van alle generaties te laten horen in het pensioendebat. Het PensioenLab geeft jongeren dit podium”, stelt CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski namens CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals.

Onder andere Directeur PFZW, Peter Borgdorff, Directeur Pensioen Nationale Nederlanden, Arthur van der Wal en Bestuurslid FNV, Han Busker, leveren als spreker hun bijdrage.

 Jongeren verenigen
Begin november publiceerde Wijzer in Geldzaken de Pensioenmonitor, waaruit blijkt dat vooral jongeren slecht geïnformeerd zijn over hun eigen pensioen. PensioenLab speelt hier op in door jongeren uit alle uithoeken te verenigen, waaronder verpleegkundigen, vulploegmedewerkers, barista’s, juristen, consultants en docenten.

Verkiezingen
De jongeren gaan aan de slag in een jaar dat in het teken staat van pensioenproblemen. Dreigende kortingen, een nieuw stelsel en een stijgende AOW-leeftijd. Met de verkiezingen in zicht zullen alle politieke partijen hierover standpunten moeten innemen. In deze discussie mag en kan de visie van jongeren niet ontbreken.

PensioenLab
Het traject start met twee bootcamps die deelnemende jongeren voorzien van basispensioenkennis. Onder andere Directeur PFZW, Peter Borgdorff, Directeur Pensioen Nationale Nederlanden, Arthur van der Wal en Bestuurslid FNV, Han Busker, zullen als sprekers hier een bijdrage aan leveren. De jongeren worden onderverdeeld in thema’s. De thema’s zijn: Pensioenplicht, Pensioen ineens, Pensioendiscussie in Jip en Janneke-Taal, Reputatie van de Sector, het Heilige Pijlertje (AOW) en de Pensioen Uber. In groepen verdiepen de jongeren zich twee maanden in een specifiek vraagstuk. Aan de hand van hun bevindingen vormen zij een advies voor de pensioensector.