REALISTEN Academie officieel gestart met 21 jongeren

REALISTEN Academie officieel gestart met 21 jongeren

Na maanden van voorbereiding is de REALISTEN Academie nu echt een feit. Verdeeld in twee groepen kregen 21 jongeren begin december hun eerste training. De REALISTEN Academie is er speciaal voor jongeren met een arbeidsbeperking. Waarom de jongeren meedoen? Voornamelijk omdat zij anderen bewust willen maken van het leven, studeren en werken met een arbeidsbeperking. Tegelijkertijd werken ze aan hun persoonlijke en professionele skills, waardoor zij een steun in de rug krijgen bij het vinden van hun passende droombaan.

De eerste training

De groep is erg open, gemotiveerd, divers in achtergrond en beperking en hebben allemaal hun eigen toekomstplannen. De eerste training stond vooral in het teken van elkaar leren kennen. Op basis van de eerste indruk vertelden deelnemers elkaar waarom zij dachten dat ze elkaar zouden willen leren kennen. Hiermee werd ook het uitgangspunt van alle trainingen geïntroduceerd: persoonlijke bewustwording en feedback geven. Iedere jongere schreef vervolgens op zijn eigen wenskaart wat de droomdoelen zijn tijdens het hele traject van de REALISTEN Academie. Als verrassing werden er ook nog prachtige portretten gemaakt van iedere deelnemer. Voor iedereen mooi als herinnering en om direct op LinkedIn te kunnen gebruiken!

                                       “Mijn vader zegt altijd: jij begrijpt de wereld wel, maar de wereld begrijpt jou niet helemaal”

 Pitches en voorlichtingen

De Realisten in spé worden voorbereid op hun werk als Realist. Dit betekent dat zij leren hoe zij straks hun persoonlijke verhaal en professionele kwaliteiten krachtig en inspirerend kunnen overbrengen aan studenten, werkgevers en werknemers. Ze vertellen niet alleen hoe het leven van een jongere met arbeidsbeperking eruit ziet, ze vertellen ook hoe je met elkaar invulling geeft aan het vraagstuk inclusie en arbeidsparticipatie.

De Realisten op bezoek

Vanaf eind januari tot en met juni tourt de REALISTEN Academie door heel Nederland. We gaan op bezoek bij organisaties en scholen. Van (netwerk)events, bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, praktijkonderwijs tot HRM-gerelateerde studies op de universiteit. Of juist om op een specifieke locatie in gesprek te gaan met jongeren met een arbeidsbeperking. De jonge Realisten kunnen hier pitches (15-30 minuten) en voorlichtingen (45 minuten) geven.

Neem nu alvast contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een bezoek te reserveren!

Maatschappelijke Diensttijd

ZonMw heeft de REALISTEN Academie van CNV Jongeren geselecteerd als één van de organisaties die aan de slag gaat met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het kabinet wil met de maatschappelijke diensttijd dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. Met de REALISTEN Academie laten we zien hoe je de maatschappelijke diensttijd inricht, zodat ook jongeren met een beperking hier goed aan kunnen deelnemen. 

Volg alle ontwikkelingen rondom de REALISTEN Academie op LinkedInFacebook en Instagram!

REALISTEN Academie
www.realistenacademie.nl
030-7511850