Project MZ LAB Rijk officieel van start

‘Saai’, ‘onzichtbaar’, ‘formeel’, ‘stoffig’… een greep uit de antwoorden op de vraag ‘Wat is jouw beeld van medezeggenschap en OR?’ die we stelden aan de deelnemers van de kick-off van het project MZ LAB Rijk op dinsdag 8 oktober. Hieruit blijkt maar weer dat het activeren en enthousiasmeren van jongeren voor medezeggenschap niet vanzelfsprekend is; het vraagt om een inspirerende en vernieuwende aanpak. En dat doet MZ LAB Rijk!

Tijdens de kick-off maakten de nieuwe deelnemers voor het eerst kennis met MZ LAB Rijk, thema’s rondom medezeggenschap en met elkaar. Kavita Hira vertelde over haar ervaringen in de OR bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waar ze als enige jongere tussen 50-plussers haar weg wist te vinden. De jongeren vroegen haar het hemd van het lijf over werken in de OR en haar invloed op de organisatie. René van Oorschot van de Sociaal-Economische Raad gaf de jongeren tips om als OR de rol van adviseur zo goed mogelijk te benutten.

Er zijn nog te weinig jongeren actief in de medezeggenschap van hun organisatie. Terwijl dit dé plek is om je stem te laten horen, mee te denken over de koers van de organisatie en ontzettend veel te leren. De komende maanden gaan de deelnemers van MZ LAB Rijk in samenwerking met CNV Jongeren aan de slag jonge medewerkers te enthousiasmeren voor medezeggenschap binnen hun organisatie.

Voor meer informatie, klik hier!