Persbericht | Rianne Rietveld is de nieuwe directeur van CNV Jongeren

Rianne Rietveld is de nieuwe directeur van CNV Jongeren. Zij is tot nieuwe secretaris/penningmeester benoemd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 17 februari 2022. Per 7 maart start Rietveld in haar functie als directeur.

Rietveld keert na een jaar met veel plezier terug naar de jongerenvakbond. Rietveld: ‘Bij CNV Jongeren laten wij het jongerengeluid horen, maar zetten ook via projecten benodigde veranderingen direct in gang. Dit vind ik een prachtig speelveld om in te werken. Ik wil graag bijdragen aan een wereld waar alle jongeren hun talenten optimaal ontwikkelen en zij hun leven vorm kunnen geven zoals zij dat zelf willen. Niet gek dat ik daarom al in 2017 bij CNV Jongeren als projectadviseur terecht kwam en nu terugkeer in deze nieuwe uitdagende functie.’

Pedagogiek en antropologie

Voordat Rietveld in 2017 bij CNV Jongeren als projectadviseur aan de slag ging, studeerde zij pedagogiek en antropologie. Daarna werkte ze in verschillende omgevingen en vanuit verschillende rollen met jongeren als doelgroep. Rietveld werkte onder andere een tijd in de kinder- en jeugdpsychiatrie en was betrokken bij diverse projecten om de positie van jongeren te verbeteren. Afgelopen jaar was zij werkzaam bij ZonMw als programmamanager Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd.

Samen gedrevenheid en talent inzetten

Rietveld heeft zin om aan de slag te gaan: ‘Ik vind het belangrijk dat CNV Jongeren een stevige en kundige organisatie is. Ook hecht ik veel waarde aan samen leren en co-creatie. CNV Jongeren moet een plek zijn waar problemen gesignaleerd worden, maar ook (innovatieve) oplossingen worden bedacht. Dit kunnen we het beste doen als leden, vrijwilligers, deelnemers, projecten, collega’s en alle andere betrokkenen hun gedrevenheid en talenten goed in kunnen zetten.’

Over CNV Jongeren

CNV Jongeren is een onafhankelijke jongerenvakbond in Nederland en is er voor de bijbaners, stagiairs, vakantiewerkers, studenten, net-afgestudeerden, starters en young-professionals. Als vakbond en projectorganisatie zet CNV Jongeren zich actief in voor een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving, waarin elke jongere kan studeren, werken en wonen.