Onderwijscafé: inspirerende gesprekken over onderwijskwaliteit

Op woensdagavond 18 december 2019 vond het Onderwijscafé van CNV Jongeren plaats in Utrecht. Tijdens deze jaarlijks terugkerende avond bespreken we belangrijke onderwijsthema’s met jongeren; een mooie combinatie van inhoud en gezelligheid! Het Onderwijscafé werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met de studentenorganisaties JOB en LAKS en stond in het teken van het thema ‘onderwijskwaliteit’.

Ruim 20 jongeren uit verschillende regio’s, met verschillende opleidingsachtergronden en met uiteenlopende ervaringen waren aanwezig bij het Onderwijscafé. De vraag die op deze avond centraal stond was: ‘Hoe kunnen we de onderwijskwaliteit verbeteren?’ We spraken met elkaar onder meer over: kansengelijkheid, motivatie, begeleiding, LOB en stress.

Naast de studenten waren ook relevante organisaties uit het onderwijsveld aanwezig. Zo waren Paul Rosenmöller (voorzitter van de VO-raad) en Kim van Strien (bestuurder bij de AOb) aanwezig om te luisteren en hun visies op onderwijskwaliteit te delen met de aanwezigen. De avond heeft veel geïnspireerde input opgeleverd waar CNV Jongeren verder mee aan de slag gaat!

CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski: “De kwaliteit van het onderwijs is van invloed op de toekomst van jongeren op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat jongeren vaardigheden leren die ze later goed kunnen gebruiken in hun baan. Immers, jong geleerd is oud gedaan.”

Heb jij goede ideeën en wil je meepraten? Word lid van CNV Jongeren en meld je aan voor de werkgroep Onderwijs.