Met Coalitie-Y langs bij minister-president Mark Rutte voor structurele inspraak

Minister-president Mark Rutte riep jongeren op mee te denken over oplossingen voor de coronacrisis; een belangrijke oproep waar wij met Coalitie-Y gehoor aan hebben gegeven. Afgelopen dinsdag gingen we bij de minister-president langs op het Catshuis. En niet met lege handen natuurlijk, maar met een berg aan ideeën over hoe Nederland eruit moet komen te zien én 3 eisen voor structurele inspraak door jongeren.

eisen voor structurele inspraak

  • Eis 1: Richt een jongeren-expertteam op dat gedurende de crisis het kabinet gevraagd en ongevraagd advies geeft over de inrichting van de 1.5-meter-samenleving, de compensatiemaatregelen en de herstelplannen.
  • Eis 2: Leg bij wet vast dat wetgeving en beleid getoetst wordt op een evenwichtige herverdeling tussen generationele belangen in het heden en in de toekomst.
  • Eis 3: Jongerenorganisaties en jongereninitiatieven hebben op lokaal en nationaal niveau meer (financiële) ondersteuning nodig om onze maatschappij er bovenop te helpen.

deel jouw ideeën!

De minister-president heeft al toegezegd dat Coalitie-Y het kabinet gevraagd en ongevraagd gaat adviseren. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen vragen we jullie als mede-jongeren voor input, dus deel je goede ideeën met ons via www.coalitie-y.nl!

Wil je ook  input leveren over andere jongeren-gerelateerde onderwerpen, word dan lid van CNV Jongeren!