Meld je aan: Symposium ‘Jonge rouw leeft’ | 16 november 2023

Jonge rouw leeft. In twee jaar tijd hebben we bij organisaties behoeften van werkgevers en werknemers bij rouwende (jonge) werknemers in kaart gebracht en onze inzichten gedeeld met leidinggevenden en HR-professionals. Praktische handvatten dus voor op de werkvloer. Maar, hoe kunnen we die ervaringen en behoeften breder trekken dan werk? Wat zijn de inzichten vanuit de wetenschap? En wat is bijvoorbeeld de rol van cultuur bij rouw? Dát verkennen we tijdens het symposium ‘Jonge rouw leeft’ op 16 november.

Het programma

Tijdens het symposium lichten we aan de hand van een persoonlijk verhaal van een jongere met een verlieservaring twee perspectieven uit: de benadering vanuit de wetenschap door een hoogleraar en de inzichten van een professional op het gebied van culturele diversiteit. Welke aspecten uit de verlieservaring van de jongere kunnen we verder uitdiepen vanuit academisch onderzoek? En wat is de rol van cultuur bij de ervaring? Welke diversiteit, zoals verschil in rouwrituelen, zien we daarin? En wat vraagt dat van de maatschappij (en ook werk)?

Zij vertellen je er meer over:

Ameline Ansu: is schrijver en podcastmaker. Voor haar boek ‘Van harte gecondoleerd’ sprak ze een jaar lang

Marieke Groot: is lector Persoonsgerichte (palliatieve) zorg bij Hogeschool Rotterdam & directeur bij FiniVita. Bij FiniVita werken gespecialiseerde trainers in verpleeghuizen, hospices, ziekenhuizen en overige zorginstellingen (de Leerhuizen) samen aan een continue verdieping en verbetering van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.

De details

Datum: donderdag 16 november 2023

Tijd: 19.00-21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Locatie: Sonneborgh (Zonnenburg 2, Utrecht)*

*De locatie is niet in zijn geheel toegankelijk. Heb je een beperking en wil je ons symposium bijwonen? Neem dan contact op met CNV Jongeren-projectmedewerker Marissa Shanmugalingam via m.shanmugalingam@cnvjongeren.nl voor de mogelijkheden.

Meld je aan!

Ben jij een jongere, met of zonder verlieservaring, een werkgever of werknemer die meer aandacht wil besteden aan rouw (op het werk), of een student of professional die zich hiermee bezighoudt? Meld je dan via onderstaand formulier aan voor 16 november! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Over Project Rouwen & Bouwen

Rouw is afschuwelijk, zwaar, complex en allerlei scheldwoorden. Het is helaas ook een ervaring waar niemand aan ontkomt. Jonge werknemers ook niet. Hoe zorg je ervoor dat deze collega’s zo goed mogelijk ondersteund worden? Persoonlijker en intenser wordt het immers bijna niet, toch? Met project Rouwen & Bouwen brengen we de uitdagingen, wensen en behoeften van werkgevers én werknemers in kaart. Vanuit verschillende organisatielagen, zoals (jonge) werknemers, leidinggevenden, P&O, HR en werkgevers, komen we tot adviezen voor een actueel (arbeids)vraagstuk met betrekking tot rouw.

Rouwen & Bouwen is een project van CNV Jongeren en wordt mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

Aanmeldformulier

Dit aanmeldformulier is niet langer beschikbaar.