Meld je aan | Rouwen en Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers

Helaas komt iedereen een keer in aanraking met rouw. Sommigen eerder dan anderen. Rouw is vreselijk, moeilijk en verschillend voor iedereen, en kan ook je werk beïnvloeden. Een werknemer met een verlieservaring kan bijvoorbeeld in een burn-out terecht komen, omdat passende ondersteuning vanuit de organisatie mist. Wat ook weer invloed kan hebben op de rest van het team, de afdeling of de organisatie.

Als leidinggevende ben je vaak het eerste aanspreekpunt van een werknemer, waardoor je een grote rol speelt in het ondersteunen van een (jonge) rouwende werknemer. Het kan soms lastig zijn om op een passende manier hierop te reageren, omdat je ook te maken hebt met organisatiebelangen. Daarnaast uit rouw zich bij iedere werknemer op een andere manier, waardoor het moeilijk is om een strikte handelingswijze te volgen. Het is daarom belangrijk als leidinggevende om vaardigheden en kennis te hebben over een evenwichtige ondersteuningsbalans tussen de individuele werknemersbehoeften en de zakelijke organisatiebelangen, vooral wanneer het gaat om jonge werknemers.

Wil jij die vaardigheden en kennis opdoen? Meld je dan kosteloos aan voor de  Rouwen & Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers, om meer te leren over de omgang met (jonge) rouwende werknemers! Tijdens deze workshop richten we ons niet alleen op kennis over rouw en mogelijke ondersteuningsopties, maar gaan we ook actief aan de slag met praktische handvatten voor de omgang met een  (jonge) rouwende werknemer. 

Wat kun je verwachten?

  1. Inzicht in de individuele behoeften van een rouwende werknemer: leer over verschillen in verlieservaringen, het ongemak en de bespreekbaarheid van dit thema.
  2. Inzicht in eigen rol als leidinggevende: leer de signalen van een (jonge) rouwende werknemer herkennen, hoe je hierop kan inspelen en welke ondersteuningsopties er zijn.
  3. Verkrijgen van vaardigheden: krijg praktische tips en handvatten voor het omgaan met de balans tussen individuele werknemersbehoeften en de organisatiebelangen, korte versus lange termijn handelingen en het voeren van het gesprek met de werknemer.
  4. Rollenspellen en interactieve oefeningen: pas de kennis en vaardigheden uit deze workshop toe door interactief met realistische casussen aan de slag te gaan.

Voor wie?

Deze workshop is opgezet voor leidinggevenden en HR-medewerkers die in direct contact staan met werknemers. Het is mogelijk om meerdere leidinggevenden en/of HR-medewerkers binnen een bedrijf of organisatie aan te melden.

Praktische info

Datum: donderdag 7 december 2023

Tijd: 13.00-17.00 uur

Locatie: CNV kantoor te Utrecht (Tiberdreef 4)

Meld je aan

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan, als individu of met collega’s, voor onze workshop over de omgang met (jonge) rouwende werknemers. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per datum. Je meldt je aan door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

Er zitten geen kosten verbonden aan deze workshop!

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contact

Projectmedewerker

Marissa Shanmugalingam

Projectmedewerker Rouwen & Bouwen