Medezeggenschap en landelijke OR-verkiezingen 2023 | A&O fonds Gemeenten

De eerstvolgende landelijke gemeentelijke OR verkiezingen zijn op woensdag 15 maart 2023. OR-leden hebben een belangrijke stem in de medezeggenschapstructuur. Door de vraagstukken op de arbeidsmarkt is de OR vooral nu belangrijk. CNV Jongeren-voorzitter Justine Feitsma vertelt voor A&O fonds Gemeenten waarom je moet stemmen!

Stem!

Een goed functionerende ondernemingsraad vertegenwoordigt alle belangen van alle generaties in de organisatie, weet deze te verbinden en de verschillen te overbruggen. Hiervoor is draagkracht nodig en daarom kunnen de deelnemers elke stem van hun collega’s goed gebruiken.

Gemeentelijke organisaties zijn zeker nu volop in beweging, terwijl medezeggenschap deze veranderingen nauwelijks weet bij te houden. De belangen van werkgevers en werknemers zijn niet meer per definitie tegengesteld. Dit vraagt om een medezeggenschapsstructuur die generaties en belangen weet te verbinden en verschillen weet te overbruggen. A&O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten en ondernemingsraden bij het maken van een moderniseringsslag.

Ga voor meer info over de verkiezingen naar de pagina van A&O fonds Gemeenten.

Wil je weten wat CNV Jongeren doet of kan betekenen op het gebied van medezeggenschap? Check het hier.