MBO Topacademie: masterclass ‘Online vs. Offline’ bij KPN

Donderdag 9 maart was MBO Topacademie met de Topstudenten van het Drenthe College te gast bij KPN in Groningen voor de Topmasterclass ‘Online vs. Offline’. Wist je dat het KPN-gebouw er van bovenaf uitziet als een opengeslagen telefoonboek? Een subtiele hint naar het verleden van de landelijke Topper in mobiele communicatie en internet.

Landelijk Topbedrijf KPN
KPN is de grootste aanbieder van mobiele telefonie en internet in Nederland. Om deze positie te behouden moet het bedrijf zich continu blijven ontwikkelen en trends voor zijn in plaats van volgen. KPN is een bedrijf dat excellentie in alle lagen van het bedrijf nastreeft. Hierom is KPN een perfecte partner en host voor de zesde masterclass van MBO Topacademie.

Tegenwoordig werkt KPN hard aan de online dienstverlening, waar robotisering een steeds grotere rol speelt. Onze Topstudenten stelden scherpe vragen aan Martin ter Braake, die sprak namens KPN. Er blijft altijd ruimte voor ontwikkeling.

Inspirerende verhalen met Ollie en Taylor Trainingen
Ook het eigen verhaal van de MBO Topdeelnemers wordt steeds verder aangescherpt. Dit nam concrete vormen aan tijdens de training van Ollie. Onderwijs verbeteren in Sri Lanka, een zorgboerderij in België of een camping in Spanje. Ollie’s inspirerende verhaal over het scholenproject in China zorgde ervoor dat de studenten groot en over de grenzen durfden te denken! Zij presenteerden ideeën over werk dat aansluit bij hun kwaliteiten.

De sessie die volgde sloot hier naadloos op aan: Andrew Taylor liet de studenten letterlijk stappen zetten naar een goede presentatie, waar het publiek een belangrijke rol speelt. Welke meerwaarde heeft jouw verhaal voor je publiek? Om je zo goed mogelijk voor te bereiden kun je een ’typetje’ oefenen. Stel je maar voor: hoe staat een koningin voor een groep? En een cowboy? Oefen maar eens een paar stappen…

Complimentendouche
MBO Topacademie sloot de dag af met een frisse complimentendouche: post-its met complimenten plakken op je mede-Topstudenten! Het is fijn om te weten wat anderen in jou waarderen, maar misschien nog wel leuker om jouw waardering naar een ander uit te spreken. Zo blijven wij elkaar inspireren!

We hebben nog een paar volle weken voor de boeg. Met de lentezon die zich weer laat zien, komt ook het beste uit iedere student steeds duidelijker naar voren!