Je belastingaangifte: een fluitje van een cent


Je kunt weer belastingaangifte doen! Sinds 1 maart kun je alle zaken weer regelen via de Belastingdienst. Doe dit, want ook voor jongeren is het heel belangrijk. Het zou je best wel eens geld kunnen opleveren, bijvoorbeeld wanneer je studeerde in 2021 en een bijbaantje had. En, het is veel minder ingewikkeld dan het klinkt. Je vult aftrekposten eenvoudig in, zoals giften, zorguitgaven, de kosten van een nieuw huis en studiekosten (let op: voor de aftrek van studiekosten is 2021 het laatste jaar dat dit mogelijk is). Daarnaast vult de online tool van de Belastingdienst ook veel automatisch voor je in. Een fluitje van een cent dus!

hoe kan CNV Je helpen?

Loop je tijdens het invullen van je aangifte tegen een probleem aan? Of zie je het gewoon niet zitten om het zelf te doen? Je bent echt niet de enige. En daar kan de Belastingservice van CNV je bij helpen! Zij kunnen het op een van de vele belastingzittingen die door het hele land plaatsvinden met je doornemen. Je aangifte is bij hen in vertrouwde handen. Uiteraard blijf je wel altijd zelf verantwoordelijk voor je aangifte. Aan het invullen door het CNV kun je bij ons dus geen rechten ontlenen.

Nadat je met ons de aangifte hebt gedaan, krijg je een (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst, waarin staat hoeveel belasting je terugkrijgt of nog moet betalen. Mocht dit flink afwijken van waar je samen met ons op gerekend had, neem je zo snel mogelijk weer contact met ons op. Wij helpen je snel en kosteloos verder.

Wat kost het voor leden van CNV Jongeren?

  • Aangifte voor 1 persoon: € 10,- Samen: € 14,-
  • Voorlopige aangifte (VA): € 3,-
  • CNV USB-stick: € 3,-
  • Gratis service voor leden op bijstandsniveau
  • Gratis middeling als de aangifte door het CNV is ingevuld

(Voor niet-leden gelden andere tarieven)

Afspraak maken

Je kunt eenvoudig online een afspraak maken of bellen naar 030 – 751 1050. Houd gegevens zoals je e-mailadres, rekeningnummer en lidnummer bij de hand. Je ontvangt een bevestiging van deze afspraak, net als een checklist met alle documenten die je vooraf moet verzamelen. De checklist vind je hier.

Zorg- en huur toeslag

CNV Belastingservice helpt jou als lid ook kosteloos met het aanvragen of wijzigen van je zorg- of huurtoeslag. Dit doen we meestal meteen bij het invullen van je aangifte, maar als het nodig is kunnen we daarvoor ook een aparte afspraak met je maken.

Hele jaar door

Wist je trouwens dat je je fiscale vragen het hele jaar door kunt stellen aan CNV Belastingservice? Bijvoorbeeld bij grote veranderingen in je leven. Denk aan: eerste baan, samenwonen, aan- of verkoop woning, huwelijk, geboorte, kinderopvang, scheiding, overlijden, enzovoorts.

 

Wil je gebruik maken van deze service, word dan voor maar €1,50,- p.m. lid van CNV Jongeren!