Event | 90 minuten inclusief: de Realisten gaan dóór | 10 mei 2022

90 minuten inclusief: De Realisten gaan dóór

Ben jij een jongere, met of zonder arbeidsbeperking, een onderwijsprofessional of een werkgever of werknemer die wil gaan voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt? Meld je aan voor 90 minuten inclusief: de Realisten gaan dóór. In 90 minuten gaan we in gesprek over inclusiviteit. Niet enkel óver jongeren met een arbeidsbeperking, maar mét hen. En we kijken samen vooruit. Hoe gaat de Realisten Academie 2.0 door en belangrijker nog: hoe zet de maatschappelijke beweging richting gelijke kansen op de arbeidsmarkt zich voort?

Datum: dinsdag 10 mei

Tijd: 15.00-16.30 uur

Locatie: online

In gesprek over een inclusieve arbeidsmarkt, mét jou

Tijdens het online event blikken we kort terug op wat de Realisten Academie 2.0 ons én de Realisten heeft gebracht. Welke successen zijn behaald en welke lessen geleerd? En hoe gaan we verder? Voor die laatste vraag telt jouw mening. Aan de hand van stellingen gaat ons panel van experts in discussie over inclusiviteit in Nederland. Hoe inclusief is onze arbeidsmarkt? Welke stappen zijn al gezet om gelijke kansen te bieden? En voor welke uitdagingen staan we nog? Om jou in deze discussie te mengen laten we één stoel in ons panel vrij. Heb jij een heel andere mening over een stelling dan onze gasten? Laat het ons tijdens de livestream weten en neem digitaal plaats in het panel!

Meld je aan

Voor iedereen die wil bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt mag 90 minuten inclusief: De Realisten gaan dóór niet ontbreken in de agenda. Wil jij bij dit online event van de Realisten Academie 2.0 zijn? Meld je aan via onderstaande button.

Klik hier om je aan te melden.

Over de Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen

De Realisten Academie 2.0 is een samenwerking tussen CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander en Emma at Work en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. Met jongeren, werkgevers en het onderwijs hebben we in twee jaar tijd gewerkt aan een positieve beeldvorming en het doorbreken van taboes rondom arbeidsbeperkingen. Enerzijds door jongeren met een beperking in contact te brengen met werkgevers, het onderwijs en andere jongeren, en anderzijds door jongeren op te leiden tot Realist. Dit zijn jongeren met een beperking die een realistisch beeld hebben van wat zij wel en niet kunnen; samen brengen we hun talenten en (on)mogelijkheden voor op de arbeidsmarkt in kaart.