Eindevent PensioenLab online: ondanks de sporadische hapering een succes!

Gistermiddag vond voor het eerst het eindevent van PensioenLab online plaats; een gegeven dat voor gezonde spanning en enthousiasme zorgde. En ondanks de aanwezige hapering hier en daar, noemen we het online eindevent van PensioenLab 2019-2020 met trots een succes! Alle groepjes presenteerden hun adviezen, er is een winnend advies uitgeroepen en we waren op een prachtige middag met 180 mensen(!) online bij elkaar om aandacht te besteden aan een thema dat voor ons allemaal erg belangrijk is: pensioen.

Opzet eindevent

Vanwege het coronavirus gingen we dit jaar gisteren van 16:00-18:00 uur voor het eerst online met het eindevent. Allereerst werd de introductie verzorgd door CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski. Vervolgens werden de presentaties van de vier deelnemende groepjes in video-vorm getoond. Na elk advies werden er enkele interessante vragen gesteld door het publiek. Toen werd het winnend advies bekend gemaakt; nogmaals gefeliciteerd The Happy Pension Factory! Overgebleven vragen konden tenslotte persoonlijk gevraagd worden aan de groepsleden. In het kort: twee uren tot op de minuut gevuld met relevante informatie voor jongeren over pensioenen.

De 4 thema’s en adviezen

Tijdens het PensioenLab van dit jaar doken de deelnemers in vier actuele pensioenvraagstukken: de doorsneesystematiek, de grote verplichtstelling, het imago van pensioen onder jongeren en witte vlekken. Vier complexe thema’s en goed uitgewerkte adviezen die we voor je verzameld hebben in een visieboek. Hier kun je hun advies-video’s bekijken en hier vind je het visieboek!

Technische moeilijkheden?

We merkten dat het online soms bij sommigen soepeler verliep dan bij anderen. Alle opgedane ervaringen nemen we mee; experimenteren is leren, nietwaar? Was je aanwezig bij het online eindevent, maar heb je niet alles kunnen meekrijgen door technische moeilijkheden? Geen probleem! Stuur even een e-mailtje naar info@pensioenlab.nl. Alles wat je gemist hebt, sturen we je dan nog even na!

Stichting PensioenLab is opgericht in 2014 door de jongerenvakbonden CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals met als doel de belangen van jongeren in de pensioendiscussie te behartigen.