Dit was Harrie: de biografie

Op 24 juni was de online première van Harrie: de biografie. Met tien jaar Harrie Helpt-trainingen en meer dan 10.000 Harries in Nederland was het tijd om met de biografie iedereen kennis te laten maken met onze droom van een inclusieve arbeidsmarkt. Benieuwd hoe jij samen met ons deze droom kunt realiseren?

Tijdens de talkshow ging onze portret-docuserie, ontwikkeld met hulp van Instituut Gak, in première. Hoe is Harrie geboren, aan het werk gegaan en welke toekomstdromen heeft hij voor het komende decennium? Drie korte films van het Erasmus MC , Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen en DBVH Pallets vormden de documentaire. Om de biografie compleet te maken lanceerden we een bijbehorende interviewbundel, met 10 bijzondere Harrie-verhalen, en een routekaart, om te zien welke stappen jij kunt zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Na afloop van de filmpresentatie ging CNV Jongeren voorzitter-Justine Feitsma in gesprek met Daniëlle Schippers en Daan Smolders.  Daniëlle is student HRM en via CNV Jongeren aangesloten bij de Realisten Academie. Met haar unieke positie als Realist – een jongere met een arbeidsbeperking – én een opleiding richting personeelsbeleid, kan zij straks het verschil voor haarzelf en leeftijdsgenoten maken. Daan is projectleider en Harrie bij Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen en zet zich als collega-werknemer in voor werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Bij Herman Vaessen dragen ze organisatiebreed het Harrie-gedachtegoed uit. Vanuit het perspectief van een Realist en een Harrie-bedrijf ontstond er een interessante discussie tussen de twee gasten. Over de verrijking van een inclusieve werkvloer, wanneer een arbeidsmarkt pas echt inclusief is en kritischer, wat er mis kan gaan.

Benieuwd naar de biografie van Harrie en de stappen die jij kunt zetten?