Dit is Yasmina | Project-stagiair bij CNV Jongeren

Wie ben jij en wat doe je bij CNV Jongeren?

Ik ben Yasmina Ben si Amar, 21 jaar oud en ik kom uit Gorinchem. Ik vind het gezellig om leuke dingen met mijn vrienden te ondernemen, zoals naar de bios gaan of buiten de deur eten. Sinds september 2022 volg ik de studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. En begin maart ben ik gestart met een beroepsoriënterende stage bij CNV Jongeren. Ik loop mee met een aantal projecten, waaronder Stagediscriminatie DOORBREKERS, MDT-Sprint en Mbo Topacademie.

Hoe ben je op deze stage gekomen?

Aangezien mijn studie erg breed is, had ik veel opties waar ik stage kon lopen (dit maakt het extra moeilijk!). Daarom heeft mijn school een lijstje gemaakt van potentiële stageplekken om ons een handje te helpen. CNV Jongeren stond op de lijst en dat sprak mij meteen aan. Ik wist op dat moment nog niet veel over de jongerenvakbond, dus ik ben mezelf gaan inlezen over de verschillende projecten. Deze sprak mij aan omdat ik niet echt wist dat de vakbond zich hier ook mee bezighield. Meteen na het inlezen heb ik een mailtje gestuurd en zo ben ik bij CNV Jongeren terechtgekomen!

Welk project maakt écht indruk op jou?

Dat is DOORBREKERS. Dit project gaat over stagediscriminatie, wat mij persoonlijk aanspreekt, omdat ik zelf een buitenlandse komaf heb en stagediscriminatie in mijn omgeving zie gebeuren. Het is daarom in het bijzonder interessant om hierover mee te denken en dit probleem aan te pakken.

Wanneer ga je met plezier naar je stage?

Ik ga met plezier naar stage als mijn dag afwisselend is, ik goede begeleiding krijg en er een gezellige sfeer is op kantoor.

Wanneer ben je tevreden over je stageperiode?

Ik ben tevreden met mijn stageperiode als ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en als ik een bijdrage heb kunnen leveren aan CNV Jongeren als organisatie.