Coalitie-Y overhandigt jongerenmanifest aan minister-president Mark Rutte

Aan de vooravond van Prinsjesdag heeft Coalitie-Y het langverwachte manifest overhandigd aan minister-president Mark Rutte. Een korte terugblik op de dag.

Voorzitter van CNV Jongeren Semih Eski startte deze veelbewogen dag met een interview op Radio 1. Hij sprak hier met de voorzitter van FNV Jong, Bas van Weegberg en Jeroen Troost van PerspectieF over de afgelopen maanden waarin Coalitie-Y met succes jongerenthema’s op de politieke agenda heeft gezet.

Hierna kwamen alle ondertekenaars van het manifest bij elkaar. Lodewijk Asscher (PvdA) en Henk Krol (50Plus) gaven een speech waarin zij veel lof uitten over alles wat Coalitie-Y de afgelopen maanden heeft bereikt. Uiteraard waren ook mede-initiatiefnemers Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en tv-presentator Tim Hofman aanwezig. Net als de jongerenvertegenwoordigers van maar liefst 36 (!) jongerenorganisaties.

Geen eindpunt maar een startpunt

In een stoet van tientallen jongeren, met voorop in hun handen goed zichtbaar een afdruk van het grote jongerenmanifest, gingen zij vervolgens richting het Ministerie van Algemene Zaken. Met een handdruk van Eski nam een enthousiaste minister-president het jongerenmanifest van Coalitie-Y in ontvangst.

Met het overhandigen van het manifest aan de minister-president lijkt er een einde te komen aan het werk van Coalitie-Y van de afgelopen maanden. Maar niets is minder waar. Eski: ‘’Het overhandigen van het manifest aan Mark Rutte is niet het eindpunt, maar juist het startpunt. Het is nu belangrijk dat we doorzetten. Volgend jaar zitten we bij de formatie aan tafel om de belangen en de stem van jongeren ook in het beleid van het nieuwe kabinet terug te laten komen!’’

Wil jij je steun betuigen aan Coalitie-Y?  Onderteken dan nu het manifest!