Co-creatiesessie Ambassadeurs van de Toekomst zorgt voor prikkelende ideeën en praktische werkvormen

Onze arbeidsmarkt verkeert in een wervelwindachtige staat van verandering. Dit zorgt voor kansen en voor valkuilen. Op 14 januari zijn we, bij ROC Aventus te Apeldoorn, tijdens een co-creatiesessie van Ambassadeurs van de Toekomst samen gaan brainstormen over hoe we scholieren het beste kunnen voorbereiden op deze chaotische, onzekere, spannende en leuke vooruitzichten! Deze middag heeft gezorgd voor prikkelende ideeën en praktische werkvormen.   

‘Ambassadeurs van de Toekomst’ is een project van CNV Jongeren waarmee jongeren met specifieke kennis worden voorzien, waardoor ze na hun studie of bijbaan op een duurzame en veilige manier een plekje binnen de arbeidsmarkt kunnen innemen. Zo komen onder meer gedragsregels op de werkvloer, een gezonde balans tussen werk en privé, kennis over hun rechten en plichten als werknemer, inspraak op de werkvloer en het belang van werknemersontwikkeling aan bod.

Voor dit project worden geïnteresseerde mbo-studenten opgeleid tot ambassadeurs. Deze zeven, enthousiaste Ambassadeurs van de Toekomst zijn tijdens de co-creatie in gesprek gegaan met docenten, Zorgbelang Inclusief, JOB, het Ministerie van SZW, DOORZAAM en CNV Jongeren, om input te geven voor een interactieve LOB-lessenserie. Om dit te bewerkstelligen werden er drie groepjes gevormd die elk twee thema’s besproken. De thema’s van de sessie? Beroepsrisico’s, eerlijk werk en eerlijke beloningen, werk-privébalans, veiligheid voorop en de basis op orde!

Deze veelzijdige en dynamische aanpak zorgt ervoor dat het LOB-onderwijs goed aansluit bij de behoeftes en de leefwerelden van jongeren. Het project gaat dan ook zorgen voor een op maat gemaakte lessenserie die landelijk gedeeld gaat worden!

Ambassadeurs van de Toekomst is een initiatief van CNV Jongeren, medegefinancierd door DOORZAAM en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van het programma Eerlijk, Gezond en Veilig Werken.