CNV Jongeren komt Regionale Werkbedrijven tegemoet

Vandaag lanceert jongerenvakbond CNV Jongeren het Realisten Roadmovie methodiekboek. Dit methodiekboek is een product van de succesformule die de jongerenvakbond ontwikkelde, om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (Realisten) met werkgevers in contact te brengen. Een uitgelezen kans voor de Regionale werkbedrijven om praktisch invulling te geven aan de Participatiewet en de 125.000 banenafspraak.

De Realisten Roadmovie is een project van CNV Jongeren, waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op pad gaan om werkgevers te enthousiasmeren voor het werken met deze groep. En met succes. Samen met regionale partijen zoals het UWV, gemeenten en werkgeversnetwerken heeft CNV Jongeren vorig jaar drie Realisten Roadmovie’s opgezet. Zo’n 50 Realisten zijn getraind om presentaties te geven waarin ze hun persoonlijk verhaal vertellen en werkgevers informeren over de Participatiewet. Realisten weten wie ze zijn en waar ze naar toe willen, met zelfkennis als belangrijkste kracht! Van presentaties voor enkele HR medewerkers tot op grote werkgeversevents. De Realisten stonden er en hun verhaal bleef hangen. Enkele werkgevers hebben ter plekken banen beschikbaar gesteld voor Realisten. Naast de vele presentaties zijn er in de regio’s ook events georganiseerd, waar de ontmoeting centraal stond. Niet praten over maar met. Dat is de kern van het succes van de Realisten Roadmovie.

Alle opgedane ervaringen, geleerde lessen en succesvolle instrumenten zijn gebundeld in het Realisten Roadmovie methodiekboek en wordt vandaag gepresenteerd tijdens de feestelijk filmpremière in het CNV-gebouw in Utrecht.

De Roadmovie is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Het Revalidatiefonds, VSBfonds en UWV en de grote inzet van de Realisten en projectteams uit de drie pilotregio’s Almere, Amersfoort en Rivierenland. Een ieder die enthousiast is en wordt van de Realisten Roadmovie dagen wij uit om aan de slag te gaan. CNV Jongeren helpt daar uiteraard graag bij.