CNV Jongeren blij met verhoging studietoeslag gemeente Utrecht

CNV Jongeren blij met verhoging studietoeslag gemeente Utrecht 

Woensdag 16 januari maakte gemeente Utrecht bekend de studietoeslag voor studenten met een functiebeperking te verhogen naar 200 euro per maand. Op basis van de gemeente waarin een student toevallig woont, kan de hoogte van de studietoeslag honderden euro’s verschillen. Dat is niet eerlijk en zou niet mogen. CNV Jongeren vraagt al langere tijd aandacht voor de verhoging van de studietoeslag en is blij met dit resultaat.

“CNV Jongeren is blij dat de gemeente Utrecht de studietoeslag verhoogt naar 200 euro in de maand voor jongeren met een beperking. De vergoeding is voor deze jongeren een belangrijke financiële steun in de rug. Vooral omdat voor hen een studie vaak moeilijk te combineren is met een bijbaan. De verhoging van de studietoeslag is een mooi resultaat van onder andere onze inzet en daar zijn we blij mee”, stelt CNV Jongeren-voorzitter semih Eski.

CNV Jongeren krijgt signalen dat veel jongeren niet bekend zijn met de regeling van de individuele studietoeslag. “Wij hopen daarom dat de gemeente Utrecht ook een informatiecampagne lanceert om deze regeling goed onder de aandacht te brengen bij jongeren”, aldus Eski.

Lees hier het oorspronkelijk bericht bericht op RTV Utrecht.