Burgemeester bij MBO Topacademie in Groningen

Twintig ambitieuze mbo-studenten van het Alfa-college zijn gestart met MBO Topacademie. In het hoge noorden is dit de eerste MBO Topacademie. In het Goudkantoor in Groningen gaf burgemeester Peter den Oudsten het startschot en juichte hij de ambitieuze studenten toe. Naast hun opleiding storten ze zich vol energie op masterclasses en werksessies die in het teken staan van Dromen-Durven-Doen. Niet-alledaagse gastdocenten uit het bedrijfsleven begeleiden hen in het verder ontwikkelen van hun talenten en het bereiken van hun persoonlijke doelen.

Bij de kick-off waren de Topstudenten, Topbegeleiders en direct betrokkenen aanwezig. Ook de pers ontbrak niet en legde de feestelijke middag vast dat werd afgesloten met een eerste masterclass. Student Nick Renkema en topbegeleider Tabitha Schnater vertelden in een radio-interview van RTV Noord over hun dromen en ambities. Dit belooft wat voor aankomende periode!

In Drenthe loopt het excellentieprogramma MBO Topacademie, dat is ontwikkeld door CNV Jongeren en Diversion, al een tijdje. In Groningen is dit de eerste MBO Topacademie die van start gaat.