“Binnen het bedrijf is een jongerenorganisatie opgezet die zich bezig blijft houden met werkgeluk” | Eindbijeenkomst Druk of Geluk

Druk of Geluk sloot vorige week met een enthousiaste club deelnemers het project af bij de Winkel van Sinkel in Utrecht. Met ervaringsdeskundige Lindy Bremer, de ideeën van één van de Change Agents én interessante discussies draaide de hele middag om het verminderen van werkdruk en het verhogen van werkgeluk. Tof om te zien wat het project doet voor werkgevers en jonge werknemers!

Change Agents als ambassadeurs

Met project Druk of Geluk maakten we de afgelopen twee jaar bij zeven organisaties werkstress op de werkvloer bespreekbaar én brachten we werknemers en werkgevers samen in beweging. Om uitval tegen te gaan en werkgeluk te verhogen. Dit deden we met in totaal 43(!) Change Agents: jonge werknemers die als ambassadeurs van hun organisatie werkgeluk-behoeften achterhalen en adviezen opstellen.

Eén van de Change Agents bij energiebedrijf RWE deelde tijdens het eindevent zijn ervaring. “Het gesprek met het management, waarin we onze adviezen deelden, was veel positiever dan verwacht! Zolang niemand deelt met het management dat er werkdruk wordt ervaren, kan het ook niet altijd weten dat het speelt. De werkgever stond juist open om aan de slag te gaan met het thema! En het mooie is dat binnen ons bedrijf nu een jongerenorganisatie is opgezet die zich bezig blijft houden met werkgeluk.”

Werkdruk én werkgeluk: gaat dat samen?

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst sprak oud-danseres Lindy Bremer over haar ervaringen met werkdruk. Hoe is het om tegelijkertijd zowel werkdruk als werkgeluk te ervaren – als danser ben je immers bezig met je passie! Lindy: “Het gevaar is dat je verkeerde keuzes maakt en niet kiest voor wat je zelf het liefst wil. Wanneer je lichaam zegt dat het genoeg is, kun je de neiging hebben jezelf te bewijzen en ga je juist harder werken om die droom te verwezenlijken.” De inzichten die ze nu heeft deelt ze actief bij studenten in de kunst- en cultuursector én voor een middag bij ons.

De interventie

De bijeenkomst sloten we af met interessante discussies over wat je doet bij te veel werkdruk of juist bij verveling op de werkvloer. En dat was een mooi bruggetje naar de Druk of Geluk-toolkit die we ontwikkelden, waarin we allerlei tools delen om zélf aan de slag te gaan met de aanpak van werkdruk. Zodat ook jij met je collega’s mentaal fit en voorbereid kunt werken. Start je liever met ons een geheel traject? Dat kan! Binnenkort gaan we verder met Druk of Geluk: de interventie. Stuur bij vragen of interesse een e-mail naar info@cnvjongeren.nl.

Druk of Geluk-toolkit