Ben jij helemaal klaar voor je eerste stagedag? Check onze 5 tips!

Ga jij binnenkort stagelopen en komt je eerste dag steeds dichterbij? Vind je het spannend? En weet je niet goed hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden? Lees onze 5 tips voor jouw eerste dag! 

1.Zorg dat je op tijd bent 

Dit klinkt misschien logisch, maar je wil niet te laat komen op je eerste stagedag. Dit is namelijk ook de eerste indruk van je nieuwe collega’s. En je helpt jezelf er vooral ook mee door op tijd te komen. Zo gun je jezelf wat rust en hoef je niet te haasten, waardoor je misschien ook wat minder gespannen bent. 

2.Stel vragen 

Tijdens een eerste stagedag komt er heel veel informatie op je af. Probeer zo goed mogelijk te luisteren naar alle informatie die je krijgt. Als dingen onduidelijk zijn, vraag ze dan gerust. Zo kom je niet alleen geïnteresseerd over bij je stagebedrijf, maar blijf je ook niet achter met allerlei vragen en onduidelijkheden. 

3.Denk goed na over je kleding 

Tijdens het sollicitatiegesprek heb je al een beetje kunnen zien wat collega’s dragen op de werkvloer. Twijfel je? Ga dan voor de veilige middenweg: niet te formeel, maar ook niet underdressed. Een joggingpak met pet en afgetrapte sneakers is op weinig stageplekken gebruikelijk! 😉 Ga voor iets simpels, waarvan je zeker weet dat het netjes is en waar je jezelf ook lekker in voelt. 

4.Stel jezelf voor aan alle collega’s en toon interesse  

Neem initiatief. Stel jezelf voor aan collega’s die je tegenkomt. Zo krijgen je nieuwe collega’s alvast een beeld van jou en kom je zelfverzekerd over. Ook haalt dit voor jezelf wat spanning weg, doordat je de meeste mensen dan al een keer gesproken hebt. 

5.Bereid je voor, maar laat het ook op je af komen 

Je wilt natuurlijk alles goed doen op je eerste stagedag, maar vergeet niet dat je er bent om te leren. Je weet nooit precies hoe je eerste stagedag gaat verlopen en welke mensen je gaat ontmoeten. Luister daarom goed en neem alle nieuwe informatie in je op. Op je eerste stagedag maakt het ook niet uit dat je nog niet alles weet, dat komt vanzelf. Geniet ervan!