Ambassadeurs van de Zorg zet social influencers in voor de sector

Ambassadeurs van de Zorg zet social influencers in voor de sector

Ambassadeurs van de Zorg lanceert vanuit de Ik Zorg campagne een influencersprogramma om middelbare scholieren een inkijkje te geven in het leven van een zorgprofessional. Zes jonge ambassadeurs zijn uitgeroepen tot boegbeeld van de sector. Op sociale media én in de klas laten ze zien hoe divers, waardevol én leuk het werk in de zorg en welzijn is. Met de inzet van social influencers willen CNV Jongeren en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport meer jongeren enthousiasmeren voor een zorg gerelateerde opleiding.

Social influencers

Werken in de zorg en welzijn is veel diverser dan jongeren in eerste instantie denken. Vooroordelen domineren de kijk van jongeren op het werkveld. De sector heeft rolmodellen nodig die de belevingswereld van jongeren snappen en een realistisch beeld kunnen geven over het werk. Zes studenten en starters uit de zorg zijn komende tijd boegbeeld van de sector. Het zijn jongens en meiden met verschillende opleidingsachtergronden. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze hebben hart voor de zorg, zijn online aanwezig en staan te popelen om leeftijdsgenoten te enthousiasmeren. Dit doen zij voor de klas én online via Instagram.

Ambassadeurs van de Zorg

Ruim 3000 middelbare scholieren krijgen dit voorjaar een Ambassadeur van de Zorg in de klas. Ter voorbereiding op de voorlichting zijn 24 studenten en starters uit de zorg en welzijn getraind door jongerenvakbond CNV Jongeren. De ambassadeurs slaan hiermee een brug tussen de belevingswereld van jongeren en de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn.

De ambassadeursbrigade ontvangen op school? Neem contact op via avdz@cnvjongeren.nl of bel 030-7511850.

Maak kennis met de influencers!