Ambassadeurs van de Techniek sluiten succesvol schooljaar af

Ambassadeurs van de Techniek sluiten succesvol schooljaar af

Donderdag 31 mei in het Spoorwegmuseum in Utrecht sloten de ruim 95 Ambassadeurs van de Techniek het schooljaar af. Voor het achtste jaar op rij gaven deze jonge technici op honderden middelbare scholen in het hele land voorlichtingen over techniek. En dat wierp zijn vruchten af, zo laten enquêtes onder scholieren en docenten zien.

Scholieren overwegen technische loopbaan

De meeste scholieren die voorlichting hebben gekregen van een Ambassadeur van de Techniek beoordelen de voorlichting met een 8. Bijna 75 procent weet nu beter welke functies er zijn als ze voor techniek kiezen. 35 procent geeft zelfs aan na te denken over een carrière in de techniek, omdat ze enthousiaster zijn geworden over de mogelijkheden.

Breder en beter beeld

Ook onder docenten is het enthousiasme over de voorlichtingen groot. Maar liefst 99 procent raadt andere scholen aan ook een Ambassadeur van de Techniek te boeken. Zij merken dat hun leerlingen een breder en beter beeld hebben van techniek, wat helpt bij het maken van een weloverwogen keuze voor een profiel of vervolgopleiding, zo geven zij aan.

Eind-event Technival

Tijdens het eindevent op donderdag 31 mei kunnen de ambassadeurs zélf hun technische hart ophalen. Op het festival genaamd Technival, zijn allerlei bijzondere activiteiten, zoals zelf zeep maken en het bouwen van een katapult. Daarnaast zijn er workshops die hen helpen in hun verdere carrière en kunnen ze hun cv laten checken door een recruiter.