Aftrap van een nieuw Lab: welke pensioenadviezen geven jongeren komend jaar aan de sector?

Inmiddels zijn we ruim 100 jongeren en 435 pizza’s verder! Vorige week donderdag startte een nieuwe groep enthousiaste jongeren met het PensioenLab. Kennisbegeleiders uit de pensioenwereld (vanuit Achmea en PwC) staan de komende maanden weer klaar om de jonge deelnemers te helpen een pensioenvraagstuk uit te werken en te presenteren aan hun sector. Tijd dus om kennis te maken met de thema’s en uiteraard met elkaar. Met presentaties en een netwerkborrel is iedereen goed klaargestoomd voor deze eerste track van jaar 22-23.

CNV Jongeren-projectleiders Mirjam Grimmelius en Jasper Stoorvogel heetten samen met PensioenLab bestuursleden Sacha Heemskerk (VCP Young Professionals) en Morris de Jong (FNV Young & United) de nieuwe deelnemers van harte welkom. Een iets kleinere club dan voorgaande jaren – we starten het PensioenLab dit jaar op meerdere momenten – maar zeker niet minder gemotiveerd om hun frisse blik op één van de thema’s te delen.


Innovatie en transitie

De komende maanden gaan de jongeren in groepen aan de slag met een pensioenvraagstuk. Met behulp van de Design Thinking methode stellen ze uiteindelijk een advies op over thema’s als innovatie en transitie. Denk bijvoorbeeld aan ‘Hoe kunnen we innoveren om het pensioenstelsel begrijpelijker te maken?’, ‘Wat is de rol van pensioenen over vijf, tien en twintig jaar?’ of ‘Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten rondom pensioenen en duurzaamheid?’ Wij kijken ernaar uit al die nieuwe visies, ideeën en adviezen te horen tijdens het gezamenlijke eindevent!