eerdere projecten op werk(geluk)

We doen heel veel mooie projecten, maar we deden er ook al veel. Zij verdienen geen vergane glorie, maar een eregalerij! Zo gezegd, zo gedaan: hier vind je het projectenarchief werk(geluk). We presenteren onze eerdere projecten hieronder kort en krachtig. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info-jongeren@cnv.nl. Geweldige ideeën kun je namelijk altijd weer uit die archieflade halen en nieuw leven in blazen. En dat doen we heel graag zelfs met jouw hulp!

Rouwen & Bouwen

Rouw is afschuwelijk, zwaar, complex en allerlei scheldwoorden. Het is helaas ook een ervaring waar niemand aan ontkomt. Jonge werknemers ook niet. Hoe zorg je ervoor dat deze collega’s zo goed mogelijk ondersteund worden? Persoonlijker en intenser wordt het immers bijna niet, toch? Het project ‘Rouwen & Bouwen’ helpt. Wij willen met jullie inzicht krijgen in de uitdagingen, wensen en behoeften van werkgever én werknemer. Dit doen we door het uitvoeren van een Pressure Cooker: dé methode om in drie sessies – met verschillende organisatielagen, zoals (jonge) werknemers, leidinggevenden, P&O, HR en werkgevers – op een korte en krachtige manier tot innovatieve adviezen te komen voor een actueel (arbeids)vraagstuk.

Fingerspitzengefühl

Het goed timen en aanpakken van het eerste gesprek met medewerkers bij verlieservaringen vraagt om een instinctieve antenne, een bepaald ‘fingerspitzengefühl’. Om dat als leidinggevende, werkgever of collega te onderzoeken, ervaren en leren, hebben we een serious game ontwikkeld; een digitaal simulatiespel dat dient als gespreksstarter!

Druk of Geluk: de interventie

Burn-out en werkstress waren voor de coronacrisis al bedrijfsziekte nummer 1. Ongeveer 240.000 jongeren kampten toen al met burn-out- klachten en het zorgde voor 36% van het werkverzuim. Tijdens de pandemie verdubbelde(!) het aantal werknemers dat tegen een burn-out aanzit. Ons doel is om werkstress op de werkvloer bespreekbaar te maken én werknemers en werkgevers samen in beweging te brengen. Om uitval tegen te gaan, werken we vanuit onze ‘change agent’-aanpak aan het verminderen van werkstress en het verhogen van werkgeluk. De vraag is namelijk: hoe zorgen we ervoor dat werkgevers, teamleiders en collega’s vandaag de dag mentaal fit en voorbereid kunnen werken?

Jeugdwerkloosheid hackathon

Jongeren koken over van ideeën! Tijdens de hackathon ontwikkelen zij in één dag samen met andere jongeren ideeën om gemeenten te helpen met de aanpak jeugdwerkloosheid. Heb jij een ander vraagstuk? Onze hackathon is ook beschikbaar voor organisatie die met jongeren of jonge medewerkers willen werken aan een ander thema dan jeugdwerkloosheid.