Zóveel talent bij Mbo Topacademie!

Na een geweldig traject in 2021-2022 zijn we in februari gestart met een nieuwe groep enthousiaste studenten bij Mbo Topacademie op het Da Vinci College. Sommige van hen raakten geïnspireerd door de vorige groep studenten en besloten deel te nemen, terwijl anderen zonder voorkennis begonnen. In ieder geval met veel motivatie, tof!

Maart

In maart organiseerden we een speeddate-sessie met young professionals die hun talent tot hun baan hebben gemaakt of actief zijn in maatschappelijke diensttijd (MDT). Ook studenten van het vorige traject (Fiable Clothing en Matthew) sloten dit keer aan om de studenten te inspireren en motiveren!

April

In april vonden er vier masterclasses plaats. De eerste twee draaiden om ‘storytelling’, waarbij de studenten leerden hoe ze hun eigen verhaal kunnen vertellen. Spokenword-artiest Karim Benzo gaf een geweldige spokenword-sessie. En Raymond Ramdihal verzorgde een fantastische storytelling-sessie met rijm en rap! Het doel was dat de studenten leren om hun gedachten en ideeën uit te drukken en dit in hun eigen woorden op papier te krijgen. Tegelijkertijd moedigden we hen aan om voor een groep te staan en hun boodschap met anderen te delen. En dat is zeker gelukt!

De laatste twee masterclasses draaiden om het opdoen van inspiratie voor de uitvoering van het eindproduct of de activiteit van de studenten. Een aantal studenten wilde duurzaamheid integreren in hun project, dus kregen ze de kans om het Textiel sorteercentrum van Opnieuw & Co te bezoeken. We hebben voor deze locatie gekozen omdat de meeste groepen zich bezighouden met duurzaamheid of er interesse in hebben, en hier inspiratie kunnen opdoen.

Mei

Een ander deel van de studenten heeft een bezoek gebracht aan het klimpark op het Leerpark in Dordrecht. Hier hebben ze niet alleen een sportieve ochtend gehad, maar ook geleerd over de organisatie van een sportevenement. Aangezien de meeste studenten een sport gerelateerde activiteit willen uitvoeren, was dit een geweldige kans om advies te krijgen van een sportmedewerker van het klimpark zelf. 

En nu?

Op dit moment is een deel van de studenten druk bezig met de laatste details voor de uitvoering van hun activiteit en heeft een deel vorige week al hun eindproduct opgeleverd: een basketbal wedstrijd! Daarna sluiten alle studenten gezamenlijk met hun klas dit traject af. Wij zijn in ieder geval enthousiast!