Wil jij als mbo-student vanaf de zijlijn meepraten over stagediscriminatie? Meld je aan voor ons jongerenpanel!

Zit jij op het mbo en wil jij je input delen over stagediscriminatie? En daarmee bijdragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt? Dan willen we jou in ons jongerenpanel van project Stagediscriminatie DOORBREKERS! Als panellid kom je ongeveer 1x per drie maanden online samen met medestudenten en deel je jouw mening over onze ideeën en uitkomsten. Doe je mee?

Dit is Stagediscriminatie DOORBREKERS

We zien dat nog niet iedereen gelijke kansen krijgt op de stagemarkt. Stagediscriminatie ervaren is al vervelend genoeg. Áls studenten dan hierover vertellen – en dat doet lang niet iedereen, bijvoorbeeld uit angst om studievertraging op te lopen – zouden zij zich gehoord en gesteund moeten voelen. Daarom willen wij vanuit CNV Jongeren docenten en andere begeleiders in het onderwijs tips en tools geven om studenten goed te begeleiden en ondersteunen, wanneer ze stagediscriminatie ervaren. Dat doen we door samen met studenten, docenten en begeleiders van vier mbo-scholen in Utrecht een lespakket en training te ontwikkelen. Zodat stagediscriminatie meer en beter bespreekbaar wordt gemaakt.

Jouw mening is belangrijk!

Wil jij hieraan bijdragen? We zijn op zoek naar 5-10 mbo-studenten die willen deelnemen aan ons jongerenpanel. Dat mag als student van één van de deelnemende onderwijsinstellingen uit Utrecht of als student van een ander mbo.

Als panellid vragen wij je ongeveer vier keer per jaar je feedback te geven op wat we doen en hoe we dat doen, en deel je je mening over onze eerste ideeën voor het lespakket en de training. Dus: wij vragen je als student kritisch mee te kijken!

Past dit jongerenpanel bij jou?

Als lid van het jongerenpanel kom je ongeveer 1x per drie maanden (4x keer per jaar) online met ons samen. Dat kan gewoon vanuit je huis! De sessies duren ongeveer twee uur. In overleg met de rest van het panel bepalen we of dit overdag of in de avond is. De eerste sessie is waarschijnlijk in oktober.

Meld je aan vóór 16 oktober 2023

Wil jij ook dat stagediscriminatie bespreekbaarder wordt en wil jij je mening met ons delen? Meld je dan vóór maandag 16 oktober 2023 aan voor het jongerenpanel. Dat kan door een e-mail te sturen naar CNV Jongeren-projectleider Tamara te Winkel via t.tewinkel@cnvjongeren.nl. Benoem in de mail dat je je aanmeldt voor het jongerenpanel van Stagediscriminatie DOORBREKERS. Je hoeft verder geen motivatie te schrijven. Na aanmelding nemen wij contact met je op. Let op: vol=vol!