Topdag met 125 mbo’ers bij BNNVARA

Op 9 februari 2018 was MBO Topacademie voor de derde keer te gast bij BNNVARA. Samen met het fantastische team van BNNVARA bezorgden wij 125 mbo-studenten uit heel Nederland een Topdag: de Landelijke Masterclass van MBO Topacademie! Waarom? Omdat wij mbo-studenten willen stimuleren het beste uit zichzelf te halen en hun talenten in te zetten in hun toekomstige werk!

Spuiten & Slikken

Emma, Jurre en Sahil presenteren sinds kort de live-uitzendingen van Spuiten & Slikken bij BNNVARA. Vandaag kwamen ze achter de camera’s vandaan. In een vlotte Q&A deelden zij hun ervaringen met 125 mbo-studenten uit het hele land. Van Friesland tot Roosendaal, Nederlands mbo is represented! “Gewoon doorgaan! Als je iets écht wilt, dan kan je het”. Jurre Geluk vertelt over zijn audities bij de BNN Academy. “De eerste keer was ik te jong, de tweede keer te onervaren. Driemaal is scheepsrecht, dacht ik. De derde keer werd ik aangenomen en nu, amper een jaar verder, heb ik mijn droombaan te pakken: Spuiten & Slikken presenteren”!

Algoritmes

Suzanne Olsthoorn, senior web-editor bij BNNVARA, versterkt zijn verhaal. “Doe wat je leuk vindt, want daar ben je goed in. Leer van je fouten, zo blijf je groeien”. En, als web-editor kan een nerdy tip niet uitblijven: algoritmes! Als je social media wilt inzetten – en daar ontkom je bijna niet aan tegenwoordig – onderzoek dan de algoritmes van jouw favoriete kanalen! Dan zorg je ervoor dat jouw boodschap écht overkomt.

Dromen en drijfveren

De mbo’ers pakken hun kans en brandden los met hun vragenvuur: hoe is het om jezelf terug te zien op tv? Wat is je grootste blunder? Wat is je droom binnen BNNVARA? En… zijn er ook stages voor mbo’ers? De kern van het verhaal: ga ervoor! Geloof in jezelf en in je eigen talenten. Maar, blijf ook kritisch. Je kunt jezelf namelijk altijd verder ontwikkelen als je de kansen pakt die op je weg komen. En mogelijkheden voor mbo’ers? Natuurlijk! Je eigen drive is het allerbelangrijkst. Om erachter te komen wat die drive is, begeleidde Emma een opdracht. Wat is jouw ‘smaakje’? Door wie word jij geïnspireerd en waarom ben jij een inspiratie voor anderen? Pittige vragen met pittige antwoorden. De dag werd afgesloten met sterke pitches over de drijfveren van de ambitieuze mbo’ers. Die hebben duidelijk de boodschap van de dag toegepast: wees jezelf en pak dat podium!

Over MBO Topacademie

MBO Topacademie is hét excellentieprogramma voor mbo-studenten die meer uit zichzelf willen halen en zich goed willen voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen. Onder begeleiding van trainers, rolmodellen uit het bedrijfsleven en peers leren de studenten vakoverschrijdende vaardigheden zoals kritisch denken, authentiek presenteren en creativiteit. Het programma is ontwikkeld door CNV Jongeren en Diversion, in samenwerking met mbo-instellingen en het bedrijfsleven.