Semih Eski nieuwe voorzitter CNV Jongeren

Semih Eski nieuwe voorzitter CNV Jongeren

De leden van CNV Jongeren hebben op 23 juni Semih Eski benoemd als nieuwe voorzitter van de jongerenbond. Hiermee volgt hij Michiel Hietkamp op.

Semih Eski is sinds 2010 lid van CNV Jongeren en is sinds 2011 bestuurslid en voorzitter van de werkgroep Arbeidsmarkt. Eski heeft zich vooral met thema’s rondom flexibilisering van de arbeidsmarkt, betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en bestrijding van jeugdwerkloosheid beziggehouden. Op de algemene ledenvergadering van CNV Jongeren is hij gisteren tot voorzitter gekozen.

Semih Eski over zijn nieuwe rol als voorzitter: “Ik ben ontzettend enthousiast om mij in te zetten voor de belangen van jongeren op sociaaleconomische thema’s. Jongeren staan voor enorm grote uitdagingen. In aanloop van de nationale verkiezingen ga ik me hard maken om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken. De huidige speerpunten van CNV Jongeren zijn participatie van jongeren met een achterstand, pensioenen en de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en daar blijf ik me voor inzetten.”

CNV voorzitter Maurice Limmen is enthousiast over de nieuwe voorzitter van de jongerenorganisatie: “Ik kijk er met genoegen naar uit. Een voordeel is: we hebben de afgelopen jaren al veelvuldig mogen samenwerken”.

Semih Eski (1989) heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is via het VMBO kader, MBO Internationale Handel en HBO Bestuurskunde op de Universiteit terechtgekomen. Eski heeft in zijn tijd op het MBO een studentenraad opgezet en is daarnaast lid van het CDA. Zijn twitter is: @Semiheski.

CNV Jongeren is dé onafhankelijke jongerenbond van Nederland. De voorzitter van CNV Jongeren is lid van het algemeen bestuur van CNV en plaatsvervangend lid van de Sociaal-Economische Raad. Daarnaast is CNV Jongeren lid van de jongerenkamer van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven en het jongerenplatform van de SER. CNV Jongeren is de laatste jaren gevraagd in de Tweede Kamer te spreken over pensioenen, jeugdwerkloosheid, robotisering en het jeugdloon.