Oproep: PensioenLab is op zoek naar jonge mensen die opgeleid willen worden tot pensioenfondsbestuurder!

De inschrijvingen voor de derde editie van de PensioenLab Academie 2023-2024 zijn geopend.

Vanaf september 2023 zal het PensioenLab, een initiatief van de VCP Young ProfessionalsCNV Jongeren en FNV, voor het derde jaar op rij een groep jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar oud opleiden tot toekomstig pensioenfondsbestuurder. Dit gaan wij bereiken door vijftien deelnemers geschikt te maken op niveau A.

Naar wie zijn wij op zoek?

Is het jouw wens om opgeleid te worden tot pensioenfondsbestuurder? Wil jij ervaren hoe het is om deel te nemen aan de bestuurstafel van een pensioenfonds? Heb jij ambitie om zelf bestuurslid te worden van een pensioenfonds? En wil jij dit traject samen volgen met een groep jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar oud? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij aan?

Jaarlijks biedt het PensioenLab een opleidingstraject aan tot pensioenfondsbestuurder voor jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar oud. Dit doen wij door vijftien deelnemers de opleiding ‘Geschikt worden op niveau A’ aan te bieden (geheel verzorgd door SPO onderdeel van Nyenrode Business Universiteit). Om de skills die je tijdens je opleidingstraject leert direct in de praktijk toe te passen loopt zal je tijdens het opleidingstraject stage lopen of een traineeship volgen bij het bestuur van een pensioenfonds. Tijdens je stage of traineeship zal jij worden gekoppeld aan een mentor, waarbij je met al je (praktijk)vragen terecht kunt. Naast het opleidingstraject en het traineeship wordt het programma aangevuld met masterclasses, intervisie, werkbezoeken, een boardroom dynamics workshop en een netwerkbijeenkomst.

Kosten

De kosten van het opleidingstraject worden door het PensioenLab vergoed. Hier zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. De reiskosten van de klassikale bijeenkomsten en de themabijeenkomsten komen voor eigen rekening.

Aanmelden

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de volgende editie van de PensioenLab Academie Aanmelden kan tot en met zondag 23 april 2023. Je kunt je aanmelden door een motivatiebrief en je cv te sturen naar academie@pensioenlab.nl.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het opleidingstraject en de aanmeldprocedure vind je op onze website of via het bestand hieronder. Voor vragen kun je contact opnemen met anne.vermeulen@fnv.nl of via + 316 46 44 26 38.