Nieuw in de bestuurscommissie: Fabian van der Poel

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 15 december 2022 is Fabian van der Poel benoemd tot nieuw algemeen lid van de Bestuurscommissie (BC)! Wie is Fabian? Wat gaat hij binnen CNV Jongeren doen? Tijd om hem aan je voor te stellen in een kort interview.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Fabian van der Poel, 25 jaar oud, en ik ben momenteel bezig met mijn master waterbouwkunde aan de TU Delft. Op het moment woon ik een stukje verwijderd van het kantoor van CNV Jongeren, zoals je wellicht al vermoedt: Delft! Hier ben ik veel op mijn faculteit te vinden of bij Port of Rotterdam, waar ik mijn afstudeeronderzoek doe naar algoritmisch ontwerpen. Verder ben ik in de gym te vinden of zo nu en dan op de squashbaan.

Waarom is algemeen lid binnen de BC dé functie voor jou?

Als algemeen bestuurslid moet je een teamspeler zijn en dat idee staat mij aan. Meedenken met de mede-bestuurscommissieleden en bijspringen als het kan, waarbij je van alles meekrijgt en een breed beeld krijgt van de jongerenproblematiek die heerst. Verder zal ik me bezighouden met een van de grootste huidige uitdagingen: de klimaatverandering. Hierin ga ik voortborduren op het werk van mijn voorganger.

Heb je al iets tofs op de agenda staan?

Het is ’the most wonderful time of the year’, dus ik kijk wel uit naar kerst en oud en nieuw! Het is de tijd van het jaar waarin je het er zo nu en dan even goed van mag nemen: uiteten gaan, leuke kerstborrels en soms een afgezaagde kerstfilm. En met oud en nieuw is het natuurlijk tijd om met vrienden het nieuwe jaar goed in te luiden.

Hoe ziet jouw vrijdagavond er meestal uit?

Nadat ik mijn laptop heb dichtgeklapt is het tijd om goed te ontspannen! De ene keer is het naar een café gaan om te poolen, de andere keer een feestje of even alles eruit gooien in de sportschool.

Wat is je droombaan?

Een droombaan is nog lastig te definiëren, omdat er zo veel keuze is. Ik weet wel dat ik met mijn baan maatschappelijk betrokken wil zijn, al is het in engineering of iets anders. Zolang het mij gelukkig maakt en ik iets bijdraag aan de maatschappij zou het een optie kunnen zijn.