MBO Topacademie masterclass ‘Media en Ik’

Vandaag organiseerde MBO Topacademie de masterclass ‘media en ik’. De 25 Topstudenten van het Drenthe College leerden in mini-colleges en workshops alles over het medialandschap en hun rol hierin. De beleving werd geboost met een waanzinnige locatie: de studio van BNN op het Mediaparkt in Hilversum. De masterclasses helpen de studenten bij het verder ontwikkelen van hun 21-eeuwsevaardigheden.

Verschillende professionals namen de Topstudenten aan de hand door het medialandschap. Suzanne Olsthoorn, Senior webredacteur bij BNN, gaf ins en outs over het online profileren van jezelf en je (toekomstige) werkgever. Arko Gnocchi vertelde alles over het maken van programma’s bij BNN/VARA. De zogeheten green screen was een echte kers op de taart.

’s Middags kregen jongeren een rondleiding door het gebouw. Iedereen keek z’n ogen uit toen zij in de kantine bekende Nederlanders spotten, medewerkers zagen poolen en toen zij in een wandeling over een loopbrug naar de communicatieafdeling die onder hen zaten zwaaiden.

Waarom ‘Media en Ik’?

Het doel van deze masterclass is de studenten laten inzien hoe media werken en hoe zij dit zelf kunnen inzetten. Bijvoorbeeld met meer inzicht in mediawijsheid, het omgaan met media en het effectief ontvangen en overbrengen van een boodschap. Al deze vaardigheden zijn niet uit een boekje te leren. Daarom is het fijn dat de studenten dit kunnen leren in deze masterclass.

MBO Topacademie

MBO Topacademie is hét excellentieprogramma voor mbo-studenten die meer uit zichzelf willen halen en zich goed willen voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen. Onder begeleiding van trainers, rolmodellen uit het bedrijfsleven en peers leren de studenten vakoverschrijdende vaardigheden zoals kritisch denken, authentiek presenteren en creativiteit. Het programma is ontwikkeld door CNV Jongeren en Diversion, in samenwerking met mbo-instellingen en het bedrijfsleven.

Het projectteam verzorgt meerdere masterclasses. In totaal zijn er zeven masterclasses gegeven. 18 en 20 april geven de deelnemende studenten hun eindpitches.